Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Проконтролювати свої знання студент зможе, якщо зіставить свою відповідь до ситуаційної задачі з відповіддю, яка наведена на початку кожного розділу



Ситуаційні задачі, які наведені у навчальному виданні, дадуть студенту можливість підготуватися до складання ліцензійного іспиту “Крок 1. Загальна лікарська підготовка”, оскільки буклет, який отримує студент для перевірки знань, містить певний відсоток тестів, які пропонувалися у попередні роки. Також ці ситуаційні задачі дадуть студенту можливість підготуватися до перевірки знань на практичних заняттях, тематичних модулях та модулі “Спеціальна бактеріологія”.

На сьогодні можна впевнено констатувати, що складання сту-дентом ліцензійного іспиту “Крок 1. Загальна лікарська підготовка” дає потужну мотивацію вивчення дисципліни “Мікробіологія, вірусологія та імунологія”.


Грампозитивні коки: стафілококи [2]

У хворого глибока рана, яка загноїлася. У мікро-препараті, приготовленому з гною, бактеріолог виявив стафілококи та клостридії. Який препарат лікар призначить хворому для екстреної профілактики захворювання?

*А. Донорський γ (гамма) - глобулін.

В. Стафілококовий анатоксин.

С. Правцевий анатоксин.

D. Секстаанатоксин.

Е. Стафілококовий бактеріофаг.

У хворого з гнійним ускладненням відкритого перелому стегна лікар за клінічними ознаками діагностував сепсис. Яку методику дослідження застосує бактеріолог для підтвердження діагнозу?

*А. Виділення чистої культури з крові.

В. Виділення чистої культури з рани.

С. Виявлення антитіл до стафілококових токсинів.

D. Мікроскопію мікропрепарату крові.

Е. Дослідження імунного статусу хворого.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 380 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...