Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Покращення умов праці та охорони здоров'я працівників



Цей розділ плану соціального розвитку трудового колективу підприємства присвячений заходом по вдосконаленню мікросередовища підприємства, які безпосередньо впливають на здоров'я, працездатність, тривалість життя працюючого, його настрій, психологічний клімат в колективі. Значна увага приділяється дослідженню безпеки виробничого процесу, причин виникнення виробничого травматизму та його запобіганню. Травматизм в практичних умовах обу­мовлений значною кількістю причин, які в загальному вигляді можна представити як причина, що залежить від надійності техніки та надійності людини». Тому соціальний фактор - особисті якості пра­цюючих значною мірою є вирішальний. У плані соціальної діяльності формування безпечних умов праці є вирішальним фактором, що безпосередньо впливає на збереження працюючих та підвищення ефективності виробництва. Поліпшення умов праці та побуту працюючого, створює основу соціальної стабільності на підприємстві зацікавленості в кінцевих результатах діяльності підприємства в нових умовах господарювання.

При розробці цього розділу плану, звертають увагу на:

- покращення соціально-гігієнічних, санітарно-побутових, психофізіологічних умов праці на робочих місцях;

- доведення рівня освітленості до рівня санітарних стандартів та норм;

- оптимізація фізіологічних та психологічних факторів праці (тобто, встановлення оптимальних режимів праці та відпочинку);

- створення нормальних умов регламентованого відпочинку;

- зниження виробничого травматизму;

- поліпшення медичного обслуговування працюючих тощо.

Основними показниками по цього розділу плану соціального розвитку трудового колективу є:

- чисельність працюючих та загальні умови їх праці;

- показники технічних умов праці;

- показники санітарно-гігієнічних умов праці;

- кількість випадків захворювання працівників;

- рівень травматизму та професійних захворювань;

- показники, які характеризують матеріально-технічну базу пунктів медичного обслуговування;

- витрати підприємства на поліпшення умов праці і охорони здоров'я працюючих.

Таким чином, у цьому розділі наведені основні заходи, щодо покращення умов праці та охорони здоров'я працюючих, зменшення травматизму на виробництві, що у свою чергу, поліпшує соціально-психологічний клімат у трудовому колективі підприємства.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 517 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...