Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Системи доставки товарів



Перевезення, при якому використовується один вид транспорту, називається юнімодальним, або одновидовим.

Але весь маршрут можна поділити на окремі ланки і для кожної вибрати оптимальний вид транспорту, при цьому важливо взяти до уваги дальність маршруту, відносні та додаткові витрати на пере­міщення з одного виду транспорту на інший.

Системи доставки вантажів декількома видами транспорту за єдиним перевізним документом із переданням вантажів у пунктах перевантаження з одного виду транспорту на інший без участі вантажовласника називаються інтермодальною та мультимодальною.

Інтермодальним є перевезення вантажів декількома видами транспорту від одного пункту відправлення через один або більше пунктів перевалки до пункту призначення і залежно від ділення відповідальності за перевезення видаються різні види транспортних документів.

Мультимодальним є перевезення, якщо особа, організуюча перевезення, несе за нього відповідальність на всьому шляху проходження незалежно від кількості видів транспорту, які приймають участь у перевезенні, при оформленні єдиного перевізного документа.

Мета інтермодального перевезення - комбінація переваг певних видів транспорту та виключення їх недоліків.

Сутність інтермодальної транспортної системи полягає в єд­ності всіх ланок логістичного транспортно-технологічного ланцюга, що забезпечує доставку вантажів у будь-яке місце з використанням наскрізного тарифу за єдиним перевізним документом під керуванням єдиного оператора.

Основні принципи функціонування інтермодальної системи:

• єдиний комерційно-правовий режим;

• комплексне вирішення фінансово-економічних аспектів функціонування системи;

• використання систем електронного обміну даними, які забезпечують спостереження за пересуванням вантажу, передачу інформації та зв'язок;

• єдність всіх ланок транспортного ланцюга в організаційно-технологічному аспекті, єдина форма взаємодії й координація всіх ланок транспортного ланцюга, що забезпечують таку єдність;

• кооперація всіх учасників транспортної системи;

• комплексний розвиток транспортної інфраструктури різних видів транспорту.

Умови функціонування інтермодальної транспортної системи:

- єдиний транспортний документ міжнародного зразка;

- доставка "від дверей до дверей" або в інших межах, передбачених єдиним транспортним документом;

- єдина відповідальність за виконання договору та зберігання вантажу;

- єдина наскрізна ставка фрахту.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 1018 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...