Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

4 страница. 3.2 Здійснює централізований облік витрат коштів на виконання заходів щодо охорони праці, передбачених колективним договором



3.2 Здійснює централізований облік витрат коштів на виконання
заходів щодо охорони праці, передбачених колективним договором, річними і

,35

перспективними планами, а також на проведення наукових досліджень, упровадження розробок з охорони праці і соціальний захист працюючих, здійснює нарахування та облік страхових внесків до фонду соціального страхування.

3.3 Складає звіти про витрату коштів на заходи щодо охорони праці
по всіх джерелах фінансування, що квартально складає розрахункову
відомість про нарахування, перерахування, страхових внесків., витрачення
коштів фонду с/с.

3.4 Контролює правильність складання розрахунково-кошторисної
документації по використанню коштів на охорону праці, своєчасне
узгодження і представлення встановлених звітів про ЦІ витрати.

3.5 Не допускає нецільової витрати коштів підприємства, виділених на
охорону праці.

4. Заступники директора підприємства 4.1 Забезпечують:

- впровадження і функціонування СУОП, безпечні умови праці працюючих у підлеглих підрозділах підприємства;

- розробку і виконання заходів щодо охорони праці, передбачених планами, актами, приписами, наказами і розпорядженнями, іншими організаційно-розпорядчими документами;

- додержання підлеглим персоналом правил внутрішнього трудового розпорядку, вимог нормативно-правових актів з охорони праці.

4.2 Здійснюють контроль за:

- розробкою, своєчасним переглядом і внесенням змін в інструкції з охорони праці, їх наявністю на робочих місцях;

- своєчасним виконанням планованих заходів щодо охорони праці, проведенням інструктажів, навчання і перевірки знань з охорони праці працівників підлеглих підрозділів, дотриманням установленого порядку допуску персоналу до самостійної роботи.

4.3 Організують і проводять цільові перевірки, здійснюють контроль на своєму рівні і забезпечують його проведення керівниками і фахівцями підлеглих підрозділів у рамках, регламентованих СУОП.

4.4 Систематично розглядають і аналізують узагальнену інформацію про стан охорони праці на підприємстві і у підлеглих підрозділах, про нещасні випадки, аварії і виробничі неполадки, порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці, уживають заходів по їхньому попередженню, проводять наради з питань охорони праці.

5. Заступник директора підприємства по виробництву.

5.1 Здійснює загальне керівництво розробкою і впровадженням безпечної і
прогресивної технології виробництва, організує ритмічну роботу усіх
виробничих підрозділів підприємства.

5.2 Організовує систематичний контроль за проведенням виробничих
процесів відповідно до технологічних регламентів і іншої технологічної
документації, облік додержання основних технологічних параметрів, у т.ч. параметрів, що забезпечують безпеку виробництва.

5.3 Організовує облік виробничих неполадок, позапланових зупинок технологічного устаткування, щомісяця аналізує причини, що викликали позапланові зупинки^ жадає від керівників виробничих підрозділів вживання заходів по попередженню їх повторення.

5.4 Організовує підготовку переліку потенційно небезпечних об'єктів і об'єктів підвищеної небезпеки, що експлуатуються на підприємстві і підлягають до державної реєстрації; забезпечує розробку для цих об'єктів, передбаченої нормативно-правовими актами, документації (планів локалізації і ліквідації аварійних ситуацій і аварій, декларацій безпеки і ін..)

5.5 Організує (не рідше одного разу в квартал) проведення аналізу стану
аварійності в т.ч. виробничих неполадок і розробку узагальненої інформації
для служб і цехів з конструктивними пропозиціями по недопущенню їх
повторення і забезпеченню усталеної роботи виробничих об'єктів
підприємства.

5.6 Контролює своєчасну розробку і перегляд технологічних регламентів, виробничих інструкцій, планів локалізації і ліквідації аварійних ситуацій і аварій, а також внесення в них змін і доповнень, зв'язаних зі зміною технології виробництва, з надходженням на підприємство інформаційних матеріалів про аварії і нещасні випадки, що сталися на аналогічних підприємствах.

5.7 Розглядає проектні завдання на будівництво нових об'єктів підприємства, спроектовані об'єкти підприємства, технологічні регламенти і рекомендації науково-дослідних інститутів, проекти існуючих і введення нових технологічних процесів або окремих операцій, пропозиції по впровадженню нової техніки і технології. При наявності недоробок, зв'язаних із забезпеченням безпечних і здорових умов праці, вимагає їх усунення.

5.8 Організує впровадження сучасних форм і методів організації умов праці для працюючих. Забезпечує безпечний пуск і зупинку знову змонтованих і реконструйованих технологічних систем виробництва і новітньої технології, що забезпечують створення безпечних установок.

6. Менеджер з постачання

6.1 Організує роботу складського господарства і забезпечує безпечні умови для збереження матеріальних ресурсів і готової продукції, виконання вантажно-розвантажувальних робіт.

6.2 Забезпечує безпечне використання усіх видів транспорту, виділеного в його розпорядження, удосконалювання вантажно-розвантажувальних робіт, уживає заходів до максимального оснащення необхідними механізмами і пристосуваннями для безпечного їхнього виконання.

6.3 Організує своєчасне постачання виробничих підрозділів матеріалами, необхідними для виконання заходів щодо охорони праці.

6.4 Організує своєчасне складання заявок на забезпечення працюючих необхідними засобами індивідуального захисту (відповідних розмірів і ростів), а також їх придбання, правильне приймання, збереження, видачу.

7. Менеджер з персоналу (кадрів)

7.1 Здійснює роботу з підбору, розставлення і виховання кадрів, організує їх професійну підготовку і перепідготовку, а також підвищення кваліфікації робітників і спеціалістів. Організує розробку учбово-тематичних планів і програм, передбачаючи в них питання охорони праці, з урахуванням вимог діючих нормативно-правових актів.

7.2 Організує роботу зі створення і зміцнення матеріально-технічної бази навчання виробничого персоналу з питань охорони праці.

7.3 Організує і здійснює контроль за додержанням на підприємстві правил внутрішнього трудового розпорядку, використанням праці жінок, підлітків і інвалідів правильністю прийому (проходження попереднього медичного огляду і вступного інструктажу з охорони праці), переведення і звільнення трудящих, проходження періодичних медичних оглядів, проведенням перевірок стану трудової і виробничої дисципліни.

7.4 Організує відповідно до правил і норм забезпечення працюючих санітарно-побутовими приміщеннями, медичним обслуговуванням, молоком, і лікувально-профілактичним харчуванням, забезпечує питний режим на підприємстві.

7.5 Керує розробкою пропозицій до перспективних і поточних планів соціального розвитку підприємства. Забезпечує розробку заходів щодо поліпшення санітарно-побутового і медичного обслуговування, суспільного харчування, ремонту і благоустрою побутових приміщень.

7.6 Організує роботу зі створення безпечних умов праці, у т.ч. проведення інструктажу для учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних училищ, середніх спеціальних навчальних закладів і студентів вищих навчальних закладів при проходженні ними виробничої практики на підприємстві.

8. Інженер з охорони праці.

Організує свою роботу у взаємодії з іншими підрозділами і службами підприємства керуючись при цьому затвердженим керівником підприємства Положенням про службу охорони праці, що розроблено на основі Типового положення про службу охорони праці затвердженого Держнаглядохоронпраці.

Згідно з цим Положенням:

8.1 Здійснює загальний контроль за функціонуванням СУОП на виробничому
рівні.

8.2 Керує організаційно-методичною роботою, координує діяльність всіх структурних підрозділів по створенню здорових і безпечних умов праці на виробництві.

8.3 Керує роботою методичного кабінету охорони праці та організовує пропаганду безпечних та нешкідливих умов праці. Організовує консультації, конкурси, лекції розповсюдження засобів наочної агітації, оформлення

,38

інформаційних стендів. Забезпечує підрозділи підприємства правилами, положеннями, інструкціями та іншими нормативно-правовими актами з охорони праці.

8.4 Надає методичну допомогу головним спеціалістам підприємства, керівникам і спеціалістам структурних підрозділів в розробці заходів з охорони праці. Керує розробкою положень, інструкцій та інших документів з охорони праці, які діють на підприємстві.

8.5 Приймає участь у розслідуванні нещасних випадків, професійних захворювань та аварій, що сталися на підприємстві. Організовує облік та аналіз причин нещасних випадків і професійних захворювань, а також облік шкоди, заподіяної підприємству внаслідок нещасних випадків і професійних захворювань. Готує статистичні звіти підприємства з питань охорони праці.

8.6 Розглядає факти наявності виробничих ситуацій, небезпечних для життя чи здоров'я працівників, та випадки відмови з цих причин працівників від виконання дорученої їм роботи.

8.7 Контролює:

- додержання чинного законодавства, міжгалузевих, галузевих та інших нормативно-правових актів з охорони праці, виконання працівниками посадових інструкцій та інструкцій з охорони праці;

- виконання заходів, що передбачені актами розслідування н/в, професійних захворювань і аварій, приписів спеціальних-розслідувань та актами форми Н-1, приписів органів державного нагляду та подань технічних інспекторів праці, страхових експертів;

- відповідність нормативно-правовим актам з охорони праці машин, механізмів, устаткування, транспортних засобів, технологічних процесів, засобів колективного та індивідуального захисту працюючих;

- своєчасність проведення навчання та інструктажів працюючих, перевірки знань з питань охорони праці посадових осіб та осіб, які виконують роботи з підвищеною небезпекою;

- забезпечення працюючих засобами колективного та індивідуального захисту, лікувально-профілактичним харчуванням, молоком, мийними засобами, санітарно-побутовими приміщеннями, додержання питного режиму, надання працівникам передбачених законодавством пільг і компенсацій, пов'язаних з важкими та шкідливими умовами праці;

- проходження медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах та роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є необхідність у професійному доборі; проходження щорічних обов'язкових медичних оглядів осіб віком до 21 року, використання праці неповнолітніх, жінок, інвалідів згідно з чинним законодавством.

8.8 Приймає участь у роботі комісії з атестації робочих місць за умовами праці.

8.9 Готує проекти наказів та розпоряджень з питань охорони праці, контролює їх виконання.

8.10 Розглядає листи, заяви, скарги працюючих на підприємстві з питань охорони праці.

8.11 Здійснює в межах своєї компетенції, зв'язок з місцевими органами державного нагляду, з робочим (регіональним) органом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування (страховими експертами), Із медичними закладами, науковими та іншими організаціями з питань охорони праці і ін.

9. Начальник планово-економічного відділу.

9.1 Забезпечує планування витрат (за рахунок фондів підприємства) на реалізацію заходів щодо поліпшення умов і безпеки праці, передбачених колективним договором, перспективним і річним планами робіт з охорони праці, а також інших (поточних) заходів щодо охорони праці, затверджених, у встановленому порядку, керівництвом підприємства.

9.2 Здійснює контроль за повним освоєнням коштів, виділених на охорону праці.

9.3 Забезпечує здорові і безпечні умови праці працівників відділу. Підготовляє пропозиції до колективного договору.

10. Інженер зі стандартизації та якості

10.1 Організує проведення робіт з контролю якості продукції, що випускається, на всіх стадіях виробничого процесу на відповідність її вимогам стандартів, технічних умов і вимогам безпеки.

10.2 Забезпечує перевірку матеріальних ресурсів, що надходять на підприємство, сировини, матеріалів, напівфабрикатів, комплектуючих виробів і т.п.) і підготовку висновків про їхню відповідність установленим нормам.

10.3 Очолює роботу з розробки нових і удосконалювання існуючих методів лабораторного контролю і надає допомогу в їхньому впровадженні у виробництво.

10.4 Розробляє й атестує, у встановленому порядку, методики і інструкції з поточного контролю виробництва, у т.ч. по експрес-аналізах параметрів шкідливих виробничих факторів на робочих місцях, здійснює контроль за правильним і точним їх виконанням.

10.5 Організує комплектування фонду державних стандартів по безпеці праці і міждержавних стандартів ССБТ. Забезпечує структурні підрозділи підприємства стандартами методичними матеріалами по їхньому впровадженню, а також інформацією про знову затверджені стандарти, зміни і виправлення до діючих, а також про скасування і заміну стандартів.

10.6 Надає методичну допомогу структурним підрозділам по впровадженню стандартів, а також при розробці ними стандартів підприємства по безпеці праці. Спільно зі службою охорони праці здійснює контроль за їх оформленням відповідно до вимог державної системи стандартизації, СУОП, що діє на підприємстві, і інших нормативно-правових актів з охорони праці.

10.7 Проводить профілактичну роботу з охорони праці в рамках діючої на підприємстві СУОП, забезпечує:

- додержання правил, норм і інструкцій з охорони праці підлеглим персоналом;

- розробку і виконання заходів щодо охорони праці, передбачених планами, актами, приписами, наказами і розпорядженнями по підприємству;

- розробку, своєчасний перегляд інструкцій з охорони праці і наявність їх на робочих місцях;

- своєчасне проведення інструктажів, навчання і перевірки знань з питань охорони праці підлеглих працівників;

- додержання встановленого порядку допуску персоналу до самостійної роботи.

10.8 Здійснює контроль за станом охорони праці в підпорядкованому підрозділі і додержанням працюючими вимог правил, норм інструкцій з охорони праці.

11. Начальник юридичного відділу (юрисконсульт)

11.1 Забезпечує правовий і нормативний статус функціонування СУОП на підприємстві.

11.2 Здійснює контроль за додержанням і застосуванням на підприємстві законодавства про працю і про охорону праці.

11.3 Веде необхідну роботу по удосконалюванню правового регулювання питань пов'язаних з охороною праці на підприємстві.

11.4 Дає правовий висновок по представлених матеріалах про залучення працівників підприємства до дисциплінарної і матеріальної відповідальності за порушення вимог правил норм і інструкцій з охорони праці.

11.5Складає регресні позови на відшкодування збитків, нанесених підприємству внаслідок порушення правил безпеки.

11.6 Виступає у ролі представника від підприємства у відповідних
організаціях по розгляду регресних позовів, позовів по відшкодуванню
матеріального збитку, а також по позовах від нещасних випадків і
профзахворювань.

11.7 Бере участь у розробці документів правового характеру, що регулюють трудові відносини на підприємстві, у підготовці проектів організаційно-розпорядчих документів, забезпечує їх відповідність чинному законодавству.

11.8 Бере участь у роботі з забезпечення додержання законодавства про працю і використання правових прийомів у розробці і виконанні заходів щодо зміцнення трудової дисципліни.

11.9 Надає консультативно-методичну допомогу посадовим особам і
громадським організаціям на підприємстві по правових питаннях в галузі
охорони праці і трудового законодавства.

12. Головні спеціалісти

12.1 Здійснюють організаційне керівництво впровадженням СУОП у підлеглих підрозділах і ЇЇ інженерно-технічне забезпечення, методичне керівництво проведенням профілактичної роботи цеховими службами (фахівцями) по функціональній підпорядкованості.

НЦ

12.2 Забезпечують додержання встановленого порядку допуску підлеглого персоналу до самостійної роботи.

12.3 Організують перевірки відповідності устаткування, що експлуатується на підприємстві, виробничих процесів, засобів контролю, систем автоматики, сигналізації і блокуючих пристроїв, а також засобів колективного захисту працюючих вимогам стандартів безпеки, нормативно-правових актів з охорони праці: розробку відповідних інженерно-технічних заходів, а також пропозицій до річних і перспективних планів робіт з охорони праці до плану комплексних заходів (до колективного договору).

12.4 Організують своєчасну розробку (перегляд) відповідної технологічної і експлуатаційної документації, інструкцій з охорони праці (по видах робіт і професіям) для підлеглого персоналу.

12.5 Організують (у рамках своєї компетенції) контроль за виконанням заходів передбачених планами, колективним договором, актами розслідування аварій, виробничих неполадок і нещасних випадків, актами комплексних обстежень і цільових перевірок, приписами органів державного нагляду, поданнями страхових експертів, наказами і розпорядженнями по підприємству.

12.6 Беруть участь у роботі з атестації робочих місць за умовами праці, у попереджувальному контролі, у формуванні графіків комплексних обстежень і цільових перевірок.

12.7 Здійснюють контроль за станом охорони праці у виробничих підрозділах підприємства в рамках тих контрольних функцій, що на них покладені СУОП.

12.8 Систематично розглядають і аналізують узагальнену інформацію про
стан охорони праці на підприємстві і в підлеглих службах (відділах), про аварії
і виробничі неполадки, нещасні випадки, порушення вимог правил, норм і
інструкцій з охорони праці, уживають відповідних заходів по їхньому
попередженню, проводять з фахівцями виробничих підрозділів (по
функціональній приналежності) і підлеглим персоналом наради з цих питань.
13. Майстер електросилової дільниці та КіПА

13.1 Організує роботу з метрологічного забезпечення в галузі охорони праці і безпеки виробництва.

13.2 Забезпечує постійну й усталену роботу засобів контролю й автоматики, сигналізації і блокуючих пристроїв, що дозволяють безпечно вести технологічні процеси і експлуатувати устаткування, а також засобів зв'язку й оповіщення, пожежної автоматики.

13.3 Розробляє пропозиції до програм метрологічного забезпечення в галузі безпеки праці, пропозиції по підвищенню надійності засобів діагностики і контролю, протиаварійного захисту, зв'язку й оповіщення, контролює їх виконання.

13.4 Організує:

- метрологічне забезпечення засобів і методів вимірів, у т.ч. для контролю гранично допустимих концентрацій шкідливих речовин і до вибухонебезпечних концентрацій, у повітрі виробничих приміщень, забезпечує їхню надійну експлуатацію;

- оснащення служб і лабораторій засобами вимірів для контролю параметрів небезпечних і шкідливих виробничих факторів, а також здійснення в контролю;

- контроль за монтажем, випробуванням, прийманням і правильною експлуатацією виробничих підрозділах засобів контролю й автоматики; забезпечує своєчасне усунення несправностей або заміну приладів, що вийшли з ладу;

- своєчасну державну, відомчу повірку контрольно-вимірювальної апаратури і приладів,засобів вимірів;

- складання графіків ремонтів приладів і засобів автоматики, контролює їх виконання.

13.5 Розглядає пропозиції керівників виробничих підрозділів і проектні рішення по оснащенню технологічних процесів і устаткування засобами контролю й автоматики, визначає їхню доцільність, достатність для забезпечення безпеки праці. При необхідності, вимагає додаткового пророблення запропонованих рішень.

13.6 Не допускає введення в експлуатацію контрольно-вимірювальних
приладів, систем автоматики і блокуючих пристроїв, що не відповідають
вимогам правил і норм безпеки, без наявності необхідної проектної
документації.

13.7 Забезпечує:

- установлення номенклатури вимірюваних параметрів для контролю небезпечних і шкідливих виробничих факторів, показників безпеки виробничого устаткування, параметрів технологічних процесів, а також оптимальних норм точності їх вимірів, вибір методів і засобів вимірів;

- метрологічну експертизу проектів нормативної, конструкторської, технологічної і іншої технічної документації, яка розробляється на підприємстві, у т. ч. методик виконання вимірів параметрів небезпечних і шкідливих виробничих факторів;

- координацію і методичне керівництво роботами по метрологічному забезпеченню в галузі безпеки праці, які виконуються іншими підрозділами і службами підприємства;

- упровадження засобів автоматизації, що виключають ручні операції, у т.ч. по виміру рівнів, відбору проб і т.п.

13.8 Здійснює контроль за додержанням підрядними організаціями правил і норм безпеки робіт з монтажу і налагодження засобів контролю й автоматики в діючих цехах і виробництвах. 14 Фахівець цивільної оборони та надзвичайних ситуацій

14.1 Розробляє план Цивільної оборони підприємства.

14.2 Організовує створення комплектування та підготовку формування

Цивільної оборони в структурних підрозділах.

14.3 Організовує оповіщення керівників та контролює приведення в готовність до прийому переховуваного персоналу захисних споруд Цивільної оборони.

14.4 Організовує контроль за станом вибувхо-небезпечних речовин в підрозділах

15. Головний механік

15.1 Забезпечує правильну і безпечну експлуатацію, своєчасне проведення технічного обслуговування і ремонту устаткування, технологічних трубопроводів, арматури і вантажопідйомних машин, додержання встановленого порядку здачі їх у ремонт і прийманні з ремонту, відповідність їх технічного стану правилам технічної експлуатації і правилам безпеки.

15.2 Забезпечує своєчасне проведення передбачених правилами випробувань, технічних оглядів і ревізії вантажопідйомних машин і механізмів, вантажозахоплюючих пристроїв, апаратів і посудин, що працюють під тиском, компресорних установок і інших потенційно небезпечних об'єктів, підконтрольних органам державного нагляду.

15.3 Організує розробку і виконання графіків ремонтів устаткування і інших об'єктів, закріплених за службою.

15.4 Забезпечує своєчасне проведення дефектоскопії відповідальних вузлів деталей будівельних конструкцій, устаткування і пристроїв. Розглядає і затверджує дефектні відомості на ремонт устаткування, акти здачі устаткування в ремонт і прийому з ремонту. Установлює придатність до подальшої експлуатації устаткування, що відпрацювало свій ресурс (із залученням, при необхідності, спеціалізованих організацій).

15.5 Забезпечує правильне ведення технічної і експлуатаційної документації устаткування, що передбачена відповідними правилами.

15.6 Уживає заходів по усуненню, виявлених у процесі експлуатації, конструктивних недоліків устаткування, механізмів, пристосувань і інструмента і по своєчасній заміні морально застарілого устаткування.

15.7 Узагальнює матеріали про конструктивні недоліки устаткування, механізмів і пристосувань, у зв'язку з якими відбулися нещасні випадки, готує відповідні пропозиції представлення їх заводам-виготовлювачам і розроблювачам, направляє їм рекламації.

15.8 Забезпечує ефективну роботу вентиляційних систем і пристроїв, їх своєчасний огляд, випробування і ремонт.

15.9 Організує розробку (щорічно) планів заміни зношеного і не відповідаючого вимогам правил безпеки устаткування, а також заходів щодо модернізації устаткування, його окремих вузлів і деталей, боротьбі з корозією, вібрацією і шумом, механізації трудомістких процесів і окремих операцій. Контролює їхнє виконання.

15.10 Бере участь сам і забезпечує участь фахівців служби в прийманні в експлуатацію закінчених будівництвом (реконструйованих) об'єктів.

15.11 Забезпечує контроль і технічний нагляд за будівництвом, монтажем і налагодженням устаткування, виконанням ремонтних робіт на об'єктах підприємства.

15.12 Не допускає виконання ремонтних і монтажних робіт без наявності у виконавців відповідної документації, що дає право на проведення цих робіт, а також необхідної проектної документації.

15.13 Забороняє експлуатацію устаткування, арматури, комунікацій у випадках незадовільного їхнього технічного стану і наявності погрози виникнення аварії, пожежі, нещасного випадку до вживання заходів по приведенню їх у безпечний стан. Повідомляє про це заступника директора по технічному забезпеченню підприємства.

15.14 Узагальнює результати перевірок стану устаткування, арматури і трубопроводів, проведених особами технічного нагляду, дає відповідні рекомендації і вказівки механікам (майстрам, начальникам змін) цехів.

15.15 Здійснює аналіз порушень правил експлуатації, огляду і ремонту устаткування, що могли стати причиною аварії, пожежі або створювали загрозу життю і здоров'ю працюючих.

15.16 Забезпечує додержання правил безпеки при проведені ремонтних, експлуатації устаткування і проведенні ремонтних, будівельно-монтажних і налагоджувальних робіт у діючих цехах підприємства працівниками підрядних організацій.

15.17 Забезпечує своєчасне розслідування не категорійних аварій і
виробничих неполадок, зв'язаних з експлуатацією устаткування, будинків і
споруд, розробляє заходи щодо запобігання їх повторення.

16. Головний енергетик.

16.1 Забезпечує надійну і безпечну експлуатацію, своєчасне і якісне проведення профілактичних оглядів і випробувань, ремонтів електроустановок, теплоенергетичного устаткування технічного стану устаткування вимогам правил будови і безпечної експлуатації.

16.2 Здійснює контроль за додержанням на підприємстві правил технічної експлуатації відповідністю електричних, теплоенергетичних установок вимогам правил і норм безпеки; через керівників підрозділів організує їх безпечну експлуатацію і пропонує заходи щодо усунення порушень.

16.3 Забезпечує своєчасне проведення внутрішніх оглядів, гідравлічних випробувань і ремонту парових і водогрійних котлів.

16.4 Забезпечує виконання правил безпеки, норм. інструкцій і технічних умов при експлуатації і ремонті електричних і енергетичних установок, окремих видів устаткування.

16.5 Організує навчання і перевірку знань персоналу, що обслуговує
електроустаткування, парові і водогрійні котли, устаткування газового
господарства. Здійснює контроль за проведенням навчання, бере участь у
роботі комісії з перевірки знань спеціалістів підприємства. Установлює
єдиний порядок присвоєння групи з електробезпек електротехнічному та не
електротехнічному персоналу підприємства

16.6 Бере участь у комісіях із приймання в експлуатацію знову змонтованого,
після реконструкції і ремонту енергетичного устаткування. Перевіряє
забезпеченість його необхідною для експлуатації технічною документацією.

16.7 Не допускає введення в експлуатацію змонтованих електричних установок, систем сигналізації, протиаварійного захисту і блокувань, що не відповідають правилам будови електроустановок.

16.8 Забезпечує правильне ведення технічної документації, передбаченої відповідними правилами і інструкціями.

16.9 Розробляє заходи щодо підвищення надійності постачання підприємства,
цехів і окремих приймачів необхідними видами енергії, по створенню
безпечних і здорових умов праці, запобіганню аварій при експлуатації
електричних, енергетичних систем і установок.

16.10 При виявленні порушень, що створюють небезпеку виникнення аварії або загрозу життю і здоров'ю працюючих, негайно вживає заходів щодо усунення цих порушень аж до зупинки енергетичної установки або окремого устаткування. Повідомляє про це заступника директора по технічному забезпеченню..

16.11 Забезпечує своєчасну перевірку справності захисного заземлення й опору електричного і технологічного устаткування, трубопроводів відповідно до вимог правил і інструкцій, забезпечує виконання технічних заходів щодо зняття статичної електрики.

16.12 Забезпечує наявність і своєчасне випробування захисних засобів у терміни установлені правилами, контролює правильність їх збереження і використання.

16.13 Уживає заходів по виявленню і усуненню конструктивних недоліків електроустановок, теплоенергетичного устаткування і своєчасній заміні морально застарілого устаткування.

16.14 Бере участь у розслідуванні аварій і нещасних випадків, що сталися при експлуатації електроустаткування, котлів і іншого устаткування, розробляє заходи щодо їх попередження.

17. Начальник виробничо-технологічної лабораторії заводу:

17.1 Відповідає за планування, підготовку і своєчасне здійснення в повному обсязі контрольних аналізів, вимірів і іспитів відповідно до вимог охорони праці.

17.2 Забезпечує передбачені графіками і планами виміри небезпечних і шкідливих виробничих факторів, представлення їх профільованим підрозділам заводу.

17.3 Організує проведення сертифікації продукції і акредитації лабораторії в органах стандартизації та метрології.

1674 Оцінює відповідність засобів і методів контролю небезпечних і

шкідливих виробничих факторів сучасному технічному рівневі.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 202 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.02 с)...