Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особливості перевезення вантажів в УУК



Універсальний контейнер - транспортний засіб багаторазового використання, призначений для розміщення і перевезення вантажу одним або декількома видами транспорту. Конструкція універсального контейнера повинна забезпечувати його механізоване навантаження і вивантаження;

Універсальний контейнер призначений для перевезення цінних штучних вантажів широкої номенклатури. Універсальні контейнера в залежності від величини, маси брутто і конструкції підйомних стропувальних пристроїв поділяють на 3 групи: малотоннажні (менше 2,5 т.бруто з римними вузлами), великотоннажні (10 т та більше брутто з кутовими фітингами) та середньотоннажні (2,5-10 т.бруто з римними вузлами). На залізницях України та країн СНД найчастіше використовуються контейнери середньотонажні вантажопідйомністю брутто 3,0 і 5,0т. У контейнерах перевозять переважно промислові і продовольчі то­вари народного споживання. Не дозволяється перевозити в універсальних контейнерах отруйні, сморідні, що забруднюють стіни і підлогу вантажі, брухт кольорових і чорних металів, а також вантажні місця вагою більш 120 кг. Домашні речі громадян перевозять у контейнерах без обмеження ваги окремих місць.Вантаж у контейнері закріплюється упорними брусками, щитами (у дверному отворі контейнера), розпірними рамками із дощок розмірами не менше ніж 20×100 мм.

Перевезення вантажів в універсальних контейнерах провадиться між станціями, відкритими для операцій з контейнерами, між залізничними станціями та портами, включеними до прямого змішаного залізнично-водного сполучення. Перевезення вантажів у контейнерах у міжнародних сполученнях здійснюється згідно із відповідними міжнародними угодами.

Завантажують і вивантажують контейнери вантажовідправники і вантажоодержувачі. Навантаження контейнерів у вагони і автомобілі і вивантаження з вагонів і автомобілів на місцях загального користуван­ня - обов'язок залізниць. На місцях незагального користування ці опе­рації виконують відправники і одержувачі. Універсальні контейнери, надані залізницею під навантаження, повинні бути технічно справні, придатні під перевезення даного вантажу і очищені від залишків ванта­жу і сміття. На навантажений контейнер відправник складає накладну.

Усередину кожного контейнера відправник зобов'язаний укласти специфікацію або фактуру з указівкою кількості місць, переліку пред­метів у кожному місці і ціни кожного предмета. Специфікацію (факту­ру) відправник завіряє підписом і печаткою. Відправник зобов'язаний закрити завантажений контейнер, закріпити ручку замка дротом і наві­шати пломбу (ЗПП). Залізниця приймає навантажені контейнери по зов­нішньому огляду за масою і пломбами (ЗПП) відправника.

Контейнери на платформах установлюють, дверми усередину так, щоб виключити можливість вільного доступу до них під час перевезення.

Особливістю розрахунку термініу доставки вантажів в контейнерах є те що Залізниці зобов'язані доставляти вантажі за призначенням у такі терміни: вагонними відправками та відправками у великотоннажних контейнерах 1 доба на кожні повні та неповні 200 км, дрібними відправками та відправками в середньотоннажних контейнерах 1 доба на кожні повні та неповні 150 км. Терміни доставки вантажів, які перевозяться дрібними відправками і в середньотоннажних контейнерах, збільшуються на накопичення і сортування на вантажосортувальних платформах при відстані перевезення:до 500 км - на 1 добу, більше 500 км - на 2 доби.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 850 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...