Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальна оцінка динаміки прибутку



Аналіз загальної сум прибутку здійснюють зіставленням фактично одержаної суми за звітний період із даними за минулий рік і даними плану (прогнозу) прибутку за звітний період. При цьому докладно аналізують складові частини загальної суми прибутку. Інформаційною базою аналізу є дані бух обліку (рахунок 79 фін рез-ти), сальдо якого при закритті списується на рах 44 «Нерозподілений прибуток»(Непокритий збиток).

Види діяльності:

1.Звичайна ( це будь-яка основна діяльність підприємства,а також операції які її забезпечують, або виникають в результаті її проведення)

a.Операційна (це основна діяльність підприємства, а також інші види діяльності, які не є інвестиційною або фінансовою діяльністю)

i.Основна (– це операції пов’язані з виробництвом або реалізацією продукції (товарів, робіт, послуг) які є головною метою створення підприємства та забезпечують основну частину його доходу)

ii.Інша

b.Фінансова

c.Інвестиційна

2.Надзвичайна ( це подія або операція, яка відрізняється від звичайної діяльності під-ва та не очікується, що вона буде повторюватись періодично або в кожному наступному звітному періоді )

Аналіз загальної суми прибутку здійснюють зіставленням фактично одержаної суми за звітний період із даними за минулий рік і даними плану (прогнозу) прибутку за звітний період. При цьому докладно аналізують складові частини загальної суми прибутку, вивчають напрями розвитку їх у звітному періоді, аналізують структуру прибутку.

Джерелом аналізу загальної суми прибутку можуть бути дані бухгалтерського обліку (внутрішній аналіз фінансових результатів), де для обліку фінансових результатів передбачено рахунок 79 "Фінансові результати", який має субрахунки.

Отже, на основі даних цих рахунків можна визначити загальну суму прибутку підприємства, яка переноситься до форми 2 "Звіт про фінансові результати", а сума нерозподіленого прибутку (непокритого збитку) - до форми 1 "Баланс".

Горизонтальний аналіз — використ-ся для розрахунку абсолютних і відносних відхилень фактичного рівня від базового.

В ертикальний — вивчає структуру економічних явищ і процесів через розрахунок питомої частки окремих частин у загальному цілому(наприклад, питома частка необоротних і оборотних активів у загальнійсумі активів підприємства), відношення частин цілого між собою,наприклад, власного і позиченого, основного і оборотного капіталу, атакож вплив чинників на рівень результативних показниківпорівнянням їх величини до і після зміни чинника.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 236 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...