Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання навчального курсу



МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Запорізький національний технічний університет

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до вивчення дисципліни та виконання контрольних завдань з дисципліни “Основи біології та генетики людини”

для студентів спеціальності 6.030102 «Психологія»

Заочної форми навчання


Методичні вказівки до вивчення дисципліни та виконання контрольних завдань з дисципліни “Основи біології та генетики людини” для студентів спеціальності 6.030102 «Психологія» заочної форми навчання /Укл.: А.В.Репецька. - Запоріжжя: ЗНТУ, 2012. - 22с.

Укладач: Репецька А.В., викладач кафедри психології

Рецензент: Іванова О.К., доцент, канд. психол.н.

Відповідальний за випуск: Репецька А.В., викладач кафедри психології

Затверджено

на засіданні кафедри

Протокол №3 від 17.10.2012

ЗМІСТ

Вступ................................................................................................4

1. Зміст дисципліни..................................................................5

2.Вимоги до написання контрольної роботи..........6

3.Тематика контрольних робіт........................................7

4. Питання для контролю знань студентів............14

5. Рекомендована література.........................................16

Додаток А. Перелік спеціальних термінів для запису в словник................................................................................................18

Додаток Б. Пояснення щодо складання тезового конспекту-таблиці «Спадкові захворювання людини».......................................19

Додаток В. Зразок титульного аркушу для контрольної роботи.................................................................................................21

Додаток Г. Критерії оцінювання знань та вмінь студентів.............................................................................................22

Вступ

Мета вивчення дисципліни.

Навчальна дисципліна "Основи біології та генетики людини" входить до програми професійної підготовки психологів і є важливим структурним компонентом фахової компетентності. Ця дисципліна входить до числа фундаментальних дисциплін нормативної частини фахової навчальної програми.

Метою курсу є формування у студентів розуміння біологічних наук, які поєднують ланку природознавчого та гуманітарного знання, та ознайомлення студентів з основами важливого розділу біологічної науки – біології та генетики людини з метою подальшого розуміння природи усіх психічних проявів людини.

Особливості курсу полягають в важливості формування у студентів цілісного природознавчого світогляду, який допоможе їм у кращому розумінні фахових дисциплін.

Завдання навчального курсу.

1. Розкриття сутності системи біологічних наук; цілей, завдань, принципів, методів та деяких проблем сучасної біології та генетики людини.

2. Вивчення основних теорій та положень стосовно походження і еволюції, індивідуального розвитку людини та основ генетики людини.

3. Формування розуміння сутності життя взагалі, єдності та розмаїття живого на Землі з метою створення бази для розуміння біологічного та соціального в людині.

4. Набуття вмінь та навичок щодо грамотного вирішення практичних проблем, пов’язаних з біологією та генетикою людини, в тому числі які пов’язані з фізичним та психічним здоров’ям людини, його охороною та збереженням.

Вивчення дисципліни «Основи біології та генетики людини» спирається на знання з біологічних дисциплін загальноосвітньої освіти та є пропедевтичним для дисциплін «Анатомія та еволюція нервової системи людини», «Психофізіологія», «Психогенетика», багатьох інших дисциплін фахового профілю та є невід’ємною частиною професійної підготовки бакалаврів психології у вищих навчальних закладах.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 354 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...