Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Міжнародне співробітництво з країнами Африки в сфері інтелектуальної власності



Зустріччю високопоставлених осіб відповідальних за ухвалення політичних рішень і керівників установ інтелектуальної власності (ІВ) з 36 африканських країн яка проходила в Преторії (ПАР 26-27 травня 2009 р.) для обговорення значення ІВ як прискорювача процесу економічного і торгівельного розвитку ознаменувався початок реалізації програми що фінансується Японією сприяючої використанню ІВ у Африці і найменш розвинених країнах (НРК).

Це захід організований ВОІВ у співпраці з урядами Південної Африки і Японії є частиною Програми для Африки і НРК адміністративні функції якої виконує ВОІВ в рамках угоди про цільові фонди (ЦФ) укладеної з Японією. Дводенна зустріч дала можливість учасникам обговорити ряд політичних альтернатив існуючих для створення сприятливого середовища що забезпечує ефективне використання і управління активами ІВ.

Фахівці в галузі ІВ з Японії Малайзії Кенії Ефіопії Південної Африки Африканської регіональної організації інтелектуальної власності (АРОІВ) ВОІВ і Всесвітнього банку обговорили ряд тем серед яких патентна інформація як засіб інноваційної діяльності; передача технології; використання ІВ для підвищення конкурентоспроможності підприємств; комерціалізація активів ІВ; високоякісні послуги відомств ІВ; фінансування наукових досліджень та інноваційної діяльності; розвиток ІВ на регіональному рівні.

Учасники також обговорили конкретні пропозиції стосовно майбутньої діяльності здійснюваної в рамках програми ЦФ і дали високу оцінку проявленій Японією щедрості при підготовці цієї програми.

Посол Японії в Республіці Південна Африка пан Тоширо Озава і головний керуючий директор Відомства з реєстрацій прав компаній і інтелектуальної власності (CIPRO) пан Кейт В. Сендве котрий представляє уряд Південної Африки а також представник ВОІВ головували на відкритті цього заходу.

Починаючи з 1987 р. Японія підтримує ряд проектів адміністративні функції яких виконує ВОІВ за рахунок позабюджетного фінансування. Використовуючи ці канали Японія ділиться своїм досвідом у використанні інтелектуальної власності в цілях створення матеріальних благ підвищення конкурентоспроможності і економічного розвитку.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 158 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...