Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Гнізда (сокети) Windows



WinSock або Windows socket - це інтерфейс прикладного програмування (API) створений для реалізації додатків в мережі на основі протоколу TCP/IP, іншими словами це інтерфейс до протоколу TCP / IP.

При взаємодії клієнт - сервер у мережі кожного учасника взаємодії можна розглядати як кінцеву точку – сокет, який визначається у додатку.

Windows socket (WinSock) розроблявся на основі інтерфейсу Берклі для UNIX, але до них додані функції підтримки подій Windows.

Є дві версії WinSock

· WinSock 1.1 - підтримка тільки TCP / IP

· WinSock 2.0 - підтримка додаткового програмного забезпечення

Специфікація WinSock розділяє функції на три типи:

· Функції Берклі

· Інформаційні функції (отримання інформації про найменування доменів, службах, протоколах Internet)

· Розширення Windows для функцій Берклі

Всі функції можуть бути блокуючі і неблокуючий. Зазвичай блокуючі це функції Берклі. Тобто при роботі такої функції не можна виконувати інші функції WinSock.

При підключення до сервера спочатку програма підключається до IP - адреси зі створенням сокета. Програма буде чекати підключення. Для підключення програма клієнт теж створює сокет і намагається підключитися до сокета сервера. Як тільки сервер «побачить» спробу підключення він створить новий сокет. І цей новий сокет буде використовуватися для взаємодії з клієнтом. А той, до якого була спроба підключення буде чекати наступного. На цій основі проводиться взаємодія сервера із багатьма програмами.

Сам сокет може бути створений на основі:

· TCP (transport control protocol) - надійне з'єднання

· UDP (user datagram protocol) - ненадійне з'єднання






Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 375 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...