Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Введення. Криптографічні системи з відкритим ключем використовують так звані односпрямовані функції, які мають наступну властивість:



Криптографічні системи з відкритим ключем використовують так звані односпрямовані функції, які мають наступну властивість:

• Якщо відомо x, то обчислити f(x) відносно просто

• Якщо відомо f(x), то для x немає простого шляху обчислення

Під односпрямованість розуміється не теоретична односпрямованим, а практична неможливість обчислити зворотне значення, використовуючи сучасні обчислювальні засоби, за осяжний інтервал часу.

В основу криптографічної системи з відкритим ключем RSA покладена задача множення і розкладання складових чисел на прості співмножники, яка є обчислювально односпрямованої завданням. (Дод.Інформація див. тест простоти, факторизація)

В криптографічного системі з відкритим ключем кожен учасник має в своєму розпорядженні як відкритим ключем (англ. public key), так і секретним ключем (англ. secret key). Кожен ключ - це частина інформації. В криптографічного системі RSA кожен ключ складається з пари цілих чисел. Кожен учасник створює свій відкритий і секретний ключ самостійно. Секретний ключ кожен з них тримає в секреті, а відкриті ключі можна повідомляти кому завгодно або навіть публікувати їх. Відкритий і секретний ключі кожного учасника обміну повідомленнями утворюють «узгоджену пару» в тому сенсі, що вони є взаємно зворотними.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 248 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...