Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методи навчання. При вивченні навчальної дисципліни «Загальна хірургія з оперативною хірургією та топографічною анатомією» застосовується комплекс методів: - методів словесної



Наочні:

При вивченні навчальної дисципліни «Загальна хірургія з оперативною хірургією та топографічною анатомією» застосовується комплекс методів: - методів словесної передачі і слухового сприйняття учбової інформації (лекції, бесіди, розповіді, пояснення, обговорення), методи наочної передачі і зорового сприйняття учбової інформації (показ і демонстрація анатомічних об'єктів, таблиць, схем, слайдів, відеозаписів, діа- та кінофільмів, вивчення літературних та інших джерел учбової інформації, застосування наочних засобів навчання), методи передачі учбової інформації за допомогою практичних, трудових дій і тактильного, кіностатичного її сприйняття (тренувальні завдання на біологічному матеріалі, пошарове препарування ділянок тіла людини, тренажерні та творчі вправи, експеримент на тваринах, біологічне і компьютерне моделювання).

В залежності від рівня пізнавальній діяльності студентів при викладенні дисципліни застосовуються інформаційно-рецептивні методи (демонстрації анатомічних об’єктів або їх зображення у різних варіантах (від малюнка до відео- і кіноматеріалів), розповіді викладача або використання аудіозасобів, показ операції або здійснення її студентам за інструкціями), репродуктивні методи (аналіз, синтез, абстрагування, узагальнення, класифікацію, розпізнання, порівняння, обстеження ділянки або органа, виконання інструментальних методів діагностики і хірургічного лікування), дослідницькі та частково-пошукові методи (метод проблемного навчання, ділові ігри, експериментальні операції, робота на тренажерах тощо).

Практичні методи:

1. Створення тренажерів та муляжів

2. Виготовлення анатомічних препаратів

3. Участь в експериментальних навчальних операціях

4. Створення нових хірургічних інструментів

5. Розробка нових способів оперативних втручань на біологічних обєктах

6. Курація хворих

7. Дослідження хворих з хірургічною патологією

8. Дослідження функціонального стану жіттево - важливих органів і систем у хворих

9. Практичне використання хірургічних методів діагностики та лікування

10. Вирішення клінічних ситуаційних завдань та тестів

11. Оволодіння елементами лікарської техніки обстеження на хворих і муляжах

12. Оволодіння навичками оперативної техніки під час оперативних втручань та роботою в перев’язувальній





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 190 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...