Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Квантова статистика. Елементи фізики твердого тіла



Що таке фазовий простір? фазовий об’єм? Як визначається ймовірність даного стану системи? Як обчислюється середнє значення величин, що характеризують систему?

Запишіть канонічний розподіл Гіббса, класичний розподіл Максвелла-Больцмана і поясніть їх фізичну суть.

Запишіть квантовий розподіл Бозе-Енштейна і поясніть його фізичну суть. Які властивості бозе-газу? Які частинки відносяться до бозонів?

Запишіть квантовий розподіл Фермі-Дірака і поясніть його фізичну суть. Які властивості фермі-газу? Які частинки відносяться до ферміонів?

Які властивості виродженого електронного газу в металах? Що таке енергія Фермі? Рівень Фермі? За яких умов електронний газ стає невиродженим?

Що таке фонон? Які його властивості? Якій статистиці підчиняється фононний газ? Поясніть залежність теплоємності твердих тіл від температури. Що таке температура Дебая?

В чому полягає явище надпровідності? Який механізм цього явища?

Поясніть існування металів, діелектриків і напівпровідників з точки зору зонної теорії.

Поясніть власну і домішкову провідність напівпровідників. Чому із збільшенням температури провідність напівпровідників збільшується?

10. Поясніть механізм утворення запірного шару на контакті двох напівпровідників з різним типом провідності і виникнення конктактної різниці потенціалів на контакті двох різних металів. В чому суть явища Зеєбека?





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 272 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...