Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Елементи сучасної фізики атомів і молекул. Які квантові числа визначають стан електрона в атомі?



Які квантові числа визначають стан електрона в атомі? Які значення вони можуть приймати?

Сформулюйте принцип Паулі і на його основі поясніть розподіл електронів по оболонкам і підоболонкам в атомі. Поясніть періодичність в розташуванні хімічних елементів в таблиці Менделєєва.

В чому полягає суть принципу нерозрізнимості тотожніх частинок? Які частинки називаються бозонами? ферміонами? Які хвильові функції описують їх?

Яка природа рентгенівського випромінювання? Чому гальмівне рентгенівське випромінювання має суцільний спектр, а характеристичне − лінійчастий?

Як пояснити походження короткохвильової границі гальмівного рентгенівського випромінювання? Запишіть і поясніть формулу Мозлі для характеристичного рентгенівського випромінювання?

Яка структура енергетичного спектру молекули? Для яких станів речовини характерні лінійчасті, смугасті і суцільні спектри?

В чому полягає явище комбінаційного розсіяння світла? Що таке стоксові і антистоксові супутники? Поясніть закономірності комбінаційного розсіювання.

На основі квантової теорії поясніть механізм поглинання, спонтанного і вимушеного випромінювання. В чому полягає принцип детальної рівноваги?

Чим стан з інверсною заселеністю енергетичних рівнів відрізняється від нормального стану речовини? Як практично реалізувати цей стан?

10. Поясніть принцип дії квантового генератора на прикладі трьохрівневого рубінового лазера.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 304 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...