Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Робота. Потенціал



1. Електричний заряд Кл переміщується в електричному полі заряду Кл. Яка при цьому виконується робота, якщо заряд перемістився так, що відстань між зарядами збільшилась з 10 см до 20 см?

2. Дві кульки із зарядами q1 = Кл і q2 = Кл знаходяться на відстані 40 см одна від одної. Яку роботу треба виконати, щоб наблизити їх до відстані r =15 см?

3. Визначити потенціал точки поля на відстані r = м від центра зарядженої кулі, якщо напруженість електричного поля в цій точці Е= В/м.

4. Два точкових заряди q1 = q2 = Кл знаходяться на відстані 1 м один від одного. Обчислити потенціал поля посередині між зарядами.

5. Визначити енергію взаємодії W системи двох точкових зарядів q1 = Кл і q2 = Кл, розташованих на відстані r =5 м.

6. Визначити різницю потенціалів Dj двох точок поля, що знаходяться на відстані r1 =15 см і r2 =20 см від зарядженої площини з поверхневою густиною заряду σ= Кл/м².

7. Два електрони рухаються назустріч один одному з відносною швидкістю υ= м/с. На яку мінімальну відстань вони наблизяться один до одного? Заряд електрона е = Кл. Маса електрона т = кг.

8. Яку різницю потенціалів пройшов заряд q = Кл, якщо робота, виконана електричним полем, дорівнює Дж?

9. Кулька масою т =0,005 кг і зарядом q = Кл переміщується із точки з потенціалом φ 1 =600 В в точку з потенціалом φ 2 =0. Яку роботу виконує електричне поле? Якої швидкості досягла кулька?

10. Визначити швидкість кульки із зарядом q = Кл, і масою т =0,003 кг, яка пройшла різницю потенціалів и =200 В?

11.* Дві паралельні заряджені площини з поверхневими густинами заряду σ 1 =2 мкКл/м² і σ 3 =–0,8 мкКл/м² знаходяться на відстані d =0,6 см одна від одної. Визначити різницю потенціалів між площинами.

12.* Чотири однакових краплі ртуті зливаються в одну. Який потенціал утвореної краплі, якщо кожна крапля заряджена до потенціалу φ 1 =10 В?

13.* Електричне поле утворене нескінченно довгою зарядженою ниткою з лінійною густиною заряду τ=20 пКл/м. Визначити різницю потенціалів Dj двох точок поля, які знаходяться на відстанях r 1=8 см і r 2=12 см від нитки.

14.* Яку прискорюючу різницю потенціалів Dj повинен про-йти електрон, щоб збільшити швидкість з υ 1 = м/с до υ 2 = м/с?

15.* Два точкових електричних заряди q1 = Кл і q2 = Кл знаходяться в повітрі на відстані d =10 см один від одного. Визначити потенціал φ поля, створеного цими зарядами в точці А, віддаленій від заряду q1 на відстань 9 см і від заряду q2 на відстань 7 см.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 624 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...