Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення кількості сирої клейковини



Кількість клейковини у зерні і борошні визначають методом, заснованим на відмиванні водою вручну сирої клейковини з тіста після 20 – хвилинного відлежування при температурі 18 ± 2 °С. Наважку борошна 50 г замішують з 26 см3 води. За уточненою методикою МТІХП кількість сирої клейковини виражають у відсотках від борошна базисної вологості (14,5 %). При іншій вологості борошна (Wб, %) масу борошна (в г) розраховують за формулою

Gб = 21,38 · 100/(100 – Wб). (1.4)

0б’єм води (Vв, мл) розраховують за формулою

Vв = 76 – Gб (1.5)

При використанні тістомісилки ТЛ-І-75 у діжу наливають необхідний об’єм води Vв при температурі 18 ± 2 °С і висипають відповідну наважку борошна Gб. Тісто замішують протягом 30 с і залишають на 20 хвилин для відлежування у закритій посудині.

Після закінчення цього часу починають відмивати клейковину від крохмалю і оболонки у чашці з водою, а потім – під слабким струмочком води з температурою 18 ± 2 °С над густим ситом. Відмивають клейковину, поки вода, яка стікає при виділенні клейковини, не стане прозорою. Повноту відмивання клейковини визначають за реакцією йоду на крохмаль, або за відсутністю помутніння у промивальній воді.

Відмиту клейковину добре віджимають руками і зважують. Кількість сирої клейковини Gсир. клейк (в %) визначають за залежністю:

Gсир. клейк= mклейк. · 100/ Gб, (1.6)

де mклейк – маса сирої клейковини, г;

Gб - наважка борошна, г.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 354 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...