Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Матеріали до теми №6




Завдання для індивідуальної роботи

Громадська організація матерів м. Соснівка Львівської області звернулася до громадської екологічної адвокатури з проханням захистити права їх дітей, які хворіють на флюороз (руйнування зубів) внаслідок перевищення гранично допустимих концентрацій фтору в підземних джерелах водопостачання.

У порядку вивчення матеріалів справи фахівці адвокатури звернулися до мера міста з вимогою порушити питання перед відділом водопостачання про проведення санітарно-епідеміологічної та екологічної експертиз водних об’єктів та встановлення осіб, винних у їх забрудненні.

За наслідками численних експертиз, які проводилися різними установами, в тому числі представниками ВООЗ, було встановлено, що основним джерелом забруднення підземних вод фтором є Західноукраїнська холдингова компанія. На переговорах із президентом компанії та мером міста було досягнуто згоди про те, що з метою покриття збитків на оздоровлення дітей буде збудовано завод з очищення усіх стічних вод міста.

З метою вирішення справи у досудовому порядку громадська адвокатура направила до компанії претензію про компенсацію екологічної шкоди, заподіяної здоров’ю дітей. Не одержавши відповіді, представники адвокатури звернулися до господарського суду про компенсацію шкоди, заподіяної дітям внаслідок забруднення підземних вод. Судом позов було відхилено через неспроможність позивача сплатити державне мито в десять тисяч гривень. Не підтримав скаргу й міжрайонний природоохоронний прокурор з посиланням на неможливість встановити причинний зв’язок між забруднення вод та хворобою дітей.

Які способи та форми захисту порушених прав громадян на екологічну безпеку передбачає законодавство? Вирішити справу.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 166 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...