Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

IV. Відповідальність сторін. Вирішення спорів



4.1. Сторона, що не виконала чи виконала неналежним чином свої зобов’язання за цим Договором, має негайно виправитиці недоліки, сплатити передбачену цим Договором штрафні санкції, а також повністю відшкодувати спричинені винними діями чи бездіяльністю збитки.

4.2. В разі відмови Виконавця від виконання узгодженого Замовлення, Виконавець зобов’язаний сплатити Замовнику штраф в розмірі 200 гривень за кожний випадок такого порушення та повністю відшкодувати збитки, завдані Замовнику внаслідок такого порушення (включаючи упущену вигоду).

4.3. Виконавець несе відповідальність у разі втрати або нестачі вантажу – у розмірі вартості вантажу, який втрачено або якого не вистачає; у разі пошкодження вантажу - в розмірі суми, на яку зменшилася його вартість; у разі втрати вантажу, зданого до перевезення з оголошенням його цінності, - у розмірі оголошеної цінності. Виконавець зобов’язаний забезпечити кількісне та якісне збереження вантажу з моменту його прийняття для перевезення і до моменту видачі Вантажоодержувачу. Різниця між масою вантажу при загрузці автомобіля зазначеною в пункті відправлення вантажу в товарно-транспортних накладних та масою вантажу, встановленою в місці призначення вантажу підлягає відшкодуванню Виконавцем Замовнику в грошовій формі протягом 10 (десяти) робочихднів з моменту направлення Виконавцю вимоги Замовника та відповідного акту щодо нестачі вантажу.Для цілей визначення розміру вартості Вантажу, якого не вистачає або який пошкоджено без оголошення цінності, відповідний розрахунок здійснюється на базі вартості Вантажу., Документом, який підтверджує вартість вантажу, є довідка, підписана керівником і головним (старшим) бухгалтером Замовника, про вартість вантажу за бухгалтерським обліком Закомника.

4.4. Якщо внаслідок пошкодження вантажу його якість змінилася настільки, що він не може бути використаний за прямим призначення Вантажоодержувач (Замовник) має право від нього відмовитися і вимагати у Виконавця відшкодування за його втрату.

4.5. У разі прострочення строків доставки вантажу Виконавець сплачує Замовнику штрафну санкцію у вигляді неустойки в розмірі 0,3% від вартості Послуг за кожен день прострочення.

4.6. Якщо Виконавець не подав Замовнику транспортні засоби, достатні для перевезення вантажу, передбаченого Договором або відповідним Замовленням, Виконавець зобовязується сплатити Замовнику штраф у розмірі 200 гривень за кожний випадок порушення. Надання транспортних засобів, непридатних для перевезення вантажу, передбаченого Замовленням, та умовами даного Договору, прирівнюється до ненадання транспортних засобів. Якщо Замовник порушив строки виконання грошових зобов’язань за попередні перевезення, Виконавець, за попереднім письмовим повідомленням Замовника, має право в односторонньому порядку зупинити подання автотранспорту до моменту погашення Замовником його заборгованості.

4.7. За порушення термінів оплати Замовник виплачує Виконавцю пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ, що діяла в період, від вартості несвоєчасно виконаного зобов'язання.

4.8. При відмові Замовником від перевезення менш ніж за 24 години (або пред'явленні для перевезення вантажу, який не відповідає вимогам, встановленим правилами перевезень вантажів, не наданні документів, необхідних для перевезення відповідного вантажу) Вантажовідправник оплачує Виконавцю штраф у розмірі 200 грн.

4.9. За втрату/пошкодження магнітної картки системи «Свій-Чужий» сплатити на користь Замовника 500 грн. за кожен випадок втрати такої картки.

4.10. За передачу магнітної картки системи «Свій-Чужий» між автомобілями Виконавця без попередження про дану передачу Замовника сплатити на користь Замовника 1000 грн. за кожен випадок передачі такої картки.

V. Обставини непереборної сили (форс-мажор)

5.1. У випадку настання обставин, що знаходяться поза контролем Сторін, та які ними не могли бути передбачені i враховані, як то (але не виключно): стихійні лиха, технічні аварії, військові дії, страйки (окрім персоналу сторін); Сторона, що підпала під дії таких обставин звільняється від відповідальності за невиконання зобов’язань по Договору.

5.2. Сторона, що підпала під дію зазначених в п.5.1. обставин, зобов’язана письмово повідомити іншу Сторону про їх настання та передбачуваний строк їх дії. Якщо цього не буде зроблено, така сторона не має права посилатися на виниклі обставини як на такі, що звільняють її від відповідальності за невиконання чи неналежне виконання цього Договору. Після припинення обставин непереборної сили Сторони зобов’язані приступити до виконання Договору, крім випадку, зазначеного в п. 5.3. договору.

5.3. Якщо дія вказаних обставин продовжується більш, як 3 місяці, Сторони зобов’язані вирішити долю договору його скасуванням або переглядом.

5.4. Належним підтвердженням обставин непереборної сили є довідка/сертифікатТоргово-промислової палати (ТПП) України.

5.5. Сторона, що посилається на форс-мажорні обставини як причину неналежного виконання своїх зобов'язань за цим Договором, звільняється від відповідальності за таке неналежне виконання тільки в тому випадку, якщо форс-мажорні обставини, на які посилається сторона, виникли після укладення цього Договору, їх виникнення в момент укладення Договору було малоймовірним, їх виникнення викликано подіями, що не залежали від волі цієї сторони, і ця сторона вжила всіх необхідних заходів, для того щоб уникнути або усунути негативні наслідки цих обставин.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 154 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...