Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ВАРІАНТ 5



Для ведення підрахунків сплат за використану електроенергію споживачами розробити базу даних “Сплати за електроенергію ”, що містить три таблиці: ”Споживачі”, “Тарифи”, “Платежі”.

Таблиця “ Споживачі ” містить інформацію про споживачей електроенергії. Таблиця “Тарифи” відображає пільги, які надаються при сплаті споживачами деяких категорій(ветерани ВВВ, інваліди, чорнобильці та т. і.).

Таблиця “Платежі” – це журнал сплат споживачей, який повинен оновлюватись щорічно.

Вважаємо, що кількість кВт/год вноситься на початку наступного року.

“Споживачі”.

Поля: прізвище, ім’я та по батькові, код споживача, код тарифу, показання лічильника на кінець попереднього року, заборгованість за попередній рік.

“Тарифи”.

Поля: код тарифу, назва пільгової категорії, розмір сплати.

“Платежі”.

Поля: код споживача, дата платежу, внесена сума, розрахунковий рахунок, попередній показник лічильника, теперішній показник лічильника.

Запити:

-для кожного споживача всі сплати за поточний рік та кількість кВт/год, що сплачується;

- -для певної пільгової категорії зменшити тариф на 10%;

- для кожного споживача всі дати платежів, суми необхідні до сплати, фактичні платежі, їх різниця;

- для кожного споживача підрахувати заборгованість по сплатах за рік;

-які споживачі зовсім не сплачували за електроенергію?

Задача для створення форм та обробки даних.

Розробити систему, що дає можливість реєструвати платежі, підраховувати суми сплат, їх підсумок за поточний рік та заборгованість на дату перевірки.

Необхідно надати можливість підраховувати заборгованість за попередній рік.

Також необхідно передбачити можливість оновлення таблиці “ Споживачі” та “Платежі” наприкінці року. Для таблиці “Споживачі” підсумувати заборгованість кожного споживача (з урахуванням і тих, що зовсім не сплачували за спожиту електроенергію, вважаючи, що показання лічильника на кінець року відомі). До таблиці “ Платежі ” занести записи по кожному споживачу за датою 1 січня, нульовою сумою внеску та показанням лічильника на кінець попереднього року.

Звіти:

- для кожного споживача суму всіх платежів;

- для кожного споживача заборгованість та загальну суму боргу усіх споживачей по місяцях та їх відсоткову величину до загальної суми.

ВАРІАНТ 6

Міський молокозавод виконує замовлення магазинів на постачання своєї продукції. Для реєстрації замовлень, збереження інформації про замовників, про асортимент продукції, що виробляється, та організації поставок необхідно розробити базу даних, котра складається з трьох таблиць.

“Замовлення магазинів”.

Поля: код замовлення, дата заповнення, код магазина-замовника, назва продукції, код продукції, об’єм замовленої партії, об’єм поставленої партії, дата постачання.

“Продукція”.

Поля: назва продукції, жирність, код продукції, вартість одиниці продукції, мінімальна партія, термін зберігання.

“Магазини”.

Поля: код магазина-замовника, назва магазину, адреса, район міста, телефон, директор магазину.

Запити:

-на певну дату постачання (яка може бути введена як параметр) всі замовлення для кожного магазину;

- для продукції певної назви збільшити вартість на10%;

-на кожну дату для кожного замовника замовлення, вартість замовленої партії продукції, суму до сплати (вартість замовлення +20%ПДВ);

-суму замовлень за останній квартал поточного року по кожному магазину;

- яка продукція не користуються попитом(замовлення на неї відсутні на протязі попереднього та поточного місяцю)?

Задача для створення форм та обробки даних.

Розробити систему, що дозволяє реєструвати замовлення з підрахуванням вартості замовленої партії продукції, суми до сплати (вартість замовлення +20%ПДВ), об’єму продукції, що необхідно допоставити, її вартості;

Необхідно передбачити можливість вибору продукції, що має однакові назви, але відрізняється по інших атрибутах.

Також необхідно передбачити можливість оновлення таблиці Продукція, коли термін зберігання певного виду продукції закінчився(видалення цих записів).

Звіти:

-кількість поставленої продукції по місяцях для кожного району міста та загальну суму;

- об’єм продукції, що була недопоставлена за кожен місяць поточного року з підрахунком відсоткового входження кожного виду продукції до загальної суми.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 260 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...