Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Варіанти контрольних робіт



ВАРІАНТ 1

Фірма-постачальник добрив господарствам агросектору уклали угоди з певними замовниками. Фірма надає такі пільги: замовлення на 50 тон та вище –90% вартості, на 100 тон та вище-85%, на 200тон та вище-83%. Для реєстрації замовлень, збереження інформації про замовників, про асортимент добрив та обробки цієї інформації необхідно розробити базу даних, котра складається з трьох таблиць.

“Замовлення”.

Поля: код замовлення, дата заповнення, код замовника, назва добрива, код добрива, категорія пільг, площа для обробки, дата постачання.

“Добрива”.

Поля: назва добрива, код добрива, виробник, норма використання на один гектар, вартість однієї тони, термін зберігання.

“Господарства”.

Поля: код замовника, назва господарства, область, район, індекс, телефон, голова господарства.

Запити:

-на певну дату постачання (яка може бути введена як параметр) всі замовлення;

- збільшити вартість добрива на10% для певного виробника;

-для кожного замовника розрахувати необхідну кількість добрива, вартість цієї маси, суму до сплати (вартість замовлення-пільги+20%ПДВ);

-суму замовлень за кожен місяць поточного року;

- які добрива не користуються попитом(замовлення на них відсутні на протязі попереднього та поточного років)?

Задача для створення форм та обробки даних.

Розробити систему, що дозволяє реєструвати замовлення з підрахуванням необхідної кількості добрива, вартості цієї маси, суми до сплати (вартість замовлення-пільги+20%ПДВ). Необхідно передбачити можливість вибору добрива, що мають однакові назви, але відрізняються по інших атрибутах.

Також необхідно передбачити можливість оновлення таблиці Добрива, коли термін зберігання певного виду добрива закінчився(видалення цих записів).

Звіти:

-кількість поставлених добрив по місяцях для кожної області з підрахунком відсоткового входження для кожної області до загальної суми поставлених добрив;

-суму замовлень за кожен квартал поточного року по кожному господарству та загальну суму.

ВАРІАНТ 2

Для ведення підрахунків сплат абонентів телефонної мережі розробити базу даних “Сплати за телефон”, що містить три таблиці:

”Абоненти”, “Тарифи”, “Платежі”. Таблиця “Абоненти ” містить інформацію про абонентів телефонної мережі. Таблиця “Тарифи” відображає пільги, які надаються при сплаті абонентам деяких категорій(ветерани ВВВ, інваліди, чорнобильці та т. і.). Таблиця “Платежі” – це журнал сплат абонентів, який повинен оновлюватись щомісячно. Вважаємо, що кількість хвилин розмов додається до значень “кількість несплачених хвилин ” першого числа наступного місяця.

Плата за міжміські та міжнародні розмови повинна вноситися до 15 числа наступного місяцю. Пеня, в розмірі 1% від вартості розмови, стягується, якщо сплачено не вчасно.

“Абоненти”.

Поля: прізвище, ім’я та по батькові, № телефону, код тарифу, кількість несплачених хвилин за міські розмови, кількість несплачених хвилин за міжміські розмови, кількість несплачених хвилин за міжнародні розмови.

“Тарифи”.

Поля: код тарифу, назва пільгової категорії, розмір сплати.

“Платежі”.

Поля: № телефону, дата платежу, внесена сума за міські розмови, внесена сума за міжміські розмови, внесена сума за міжнародні розмови, розрахунковий рахунок.

Запити:

-для кожного абоненту на певну дату загальну внесену суму;

-для кожного абоненту всі дати платежів, суми необхідні до сплати, фактичні платежі, їх різниця та кількість несплачених хвилин по кожному виду розмов;

-для певної пільгової категорії зменшити тариф на 10%;

-для кожного абоненту суму всіх платежів по кожному виду розмов та їх загальну суму за поточний рік;

-які абоненти зовсім не сплачували за телефон?

Задача для створення форм та обробки даних.

Розробити систему, що дає можливість реєструвати платежі, підраховувати суми сплат за кожен вид розмов, підраховувати загальну суму платежу.

Необхідно надати можливість підраховувати заборгованість загальну та по кожному виду сплат,

Також необхідно передбачити можливість оновлення таблиці “Абоненти” наприкінці кожного місяцю, вносячи дані у поля “ кількість несплачених хвилин ” та наприкінці року “Платежі”, видалевши всі записи за попередній рік з паралельним внесенням кількості несплачених хвилин до таблиці “Абоненти”.

Звіти:

-для кожного абоненту суму всіх платежів по кожному виду розмов за кожен місяць та їх загальну суму за поточний рік;

-кількість хвилин розмов кожного виду за кожен місяць, за рік, загальна сума та відсоткове входження кожного виду розмов до загальної суми.

ВАРІАНТ 3

Туристична фірма розміщує гостей міста у готелях. Для отримання повної інформації про вільні місця у готелях міста та обробки наданої інформації розробити базу даних “Розміщення гостей”, що містить три таблиці: ”Готелі міста”, ”Замовлення”, ”Гості міста”.

Фірма надає пільги при розміщені для гостей з дітьми. При поселені їх у дво- або трьомісних номерах сплачується 80% від вартості проживання.

“Готелі міста”: включає інформацію про готелі міста.

Поля: назва, код готелю, рівень сервісу (вибір зі списку від 1 до 5 зірок), адреса, район міста, кількість номерів люкс, кількість номерів одномісних, кількість номерів двомісних, кількість номерів

трьомісних, вартість проживання у номерах люкс, вартість проживання у номерах одномісних, вартість проживання у номерах двомісних, вартість проживання у номерах трьомісних.

“Замовлення”: заповнюється на кожний замовлений номер.

Поля: код замовлення, код готелю, код гостя, дата заселення, кількість діб, тип номеру.

“Гості міста”: заповнюється при реєстрації гостей у туристичній фірмі. Поля: код, прізвище, ім’я, країна проживання, з дітьми або ні.

Запити:

- для кожного району міста готелі, у яких певний рівень сервісу (рівень сервісу використовувати як параметр);

- для кожного гостя загальну вартість проживання(вартість за одну добу*термін проживання*пільги+20%ПДВ);

- для певного готелю збільшити вартість проживання на 5%;

- на певну дату кількість вільних місць одного типу по всіх готелях міста;

- які готелі не користуються попитом(не мають жодного замовлення за квартал)?

Задача для створення форм та обробки даних.

Розробити систему реєстрації гостей. Необхідно надати можливість вибору готелю(по району міста, по тарифам, по рівню сервісу) на певну дату. При реєстрації необхідно обчислювати дату від’їзду, вартість проживання(вартість за одну добу*термін проживання*пільги+20%ПДВ)

Звіти:

- загальну кількість замовлень за поточний рік по районах міста та по рівню сервісу;

- для кожного готелю отриману суму за проживання по місяцях.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 351 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...