Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Формування групи експертів



В умовах виконання даної лабораторної роботи в якості експертів виступають студенти, що об'єднуються по 3-4 чоловіка в одну групу. Таким чином, подальше виконання роботи здійснюється окремо кожною групою студентів.

Кожний експерт, користуючись шкалою оцінки ступеня знайомства і таблицею оцінок аргументованості думок, приведених у методичних вказівках, визначає коефіцієнт компетентності. Ця процедура є першим етапом роботи автоматизованої інформаційної системи, що необхідно створити для проведення експертного аналізу.

Припустимо, що експерт вважає, що він задовільно знайомий із проблемою, але практично нею не займається, тоді його коефіцієнт ступеня знайомства дорівнює:

Кз = 6 × 0,1 = 0,6.

Якщо при цьому він вважає, що для нього характерний високий ступінь впливу інтуїції і матеріалів із літератури, а такі джерела аргументів як теоретичний аналіз і досвід вплинуть на його думку незначно, то його коефіцієнт аргументованості дорівнює:

Ка = 0,1 + 0,2 + 0,1 + 0,05 = 0,45.

Тоді значення Кк для цього експерта буде дорівнювати:

Кк = (0,6 + 0,45)/2 = 0,525.

Отримані значення Кк по всіх експертах групи можна подати у формі таблиці2.

Таблиця 2 – Результати оцінки компетентності експертів.

Номер експерта в групі Коефіцієнт ступеня знайомства Коефіцієнт аргументованості Коефіцієнт компетентності
  0,6 0,45 0,525
  0,5 0,63 0,57




Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 192 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...