Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аортального звуження



Глоткового звуження

Біфуркаційного звуження

Діафрагмального звуження

Абдомінального звуження

Хворий 45 років госпіталізований до хірургічного відділення зі скаргами на раптовий гострий біль в надчеревній ділянці. Після обстеження встановлено діагноз: перфоративна (проривна) виразка задньої стінки шлунка. Куди вилився вміст шлунка в момент перфорації?

В сальникову сумку

В печінкову сумку

В передшлункову сумку

В лівий брижовий синус

В правий брижовий синус

При фіброгастродуоденоскопії лікарю необхідно оглянути великий сосочок 12-палої кишки. Який анатомічний утвір може служити орієнтиром для його знаходження?

Повздовжня складка 12-палої кишки

Циркулярні складки 12-палої кишки

Цибулина 12-палої кишки

Дуоденальні залози

Печінково-дуоденальна зв'язка

Під час операції у хворого виявили Меккелев дивертикул. В якому відділі шлунковокишкового тракту він може може локалізуватись?

Клубова кишка

Порожня кишка

Дванадцятипала кишка

Сигмоподібна

Сліпа

До травматологічного відділення доставлено чоловіка з закритою травмою живота праворуч та підозрою на розрив печінки. В якому з приведених утворень очеревини слід знаходити кров?





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 335 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...