Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Передшлункову



Сальникову

Правий брижовий синус

Печінкову

Лівий брижовий синус

У потерпілого діагностовано внутрішньочеревну кровотечу в результаті травми грудної клітки зліва на рівні IX і X ребер. Розрив якого органа можна запідозрити?

Селезінку

Підшлункову залозу

Печінку

Шлунок

Ободову кишку

Хворий скаржиться на нестерпні болі у поперековій ділянці спини та жовтяницю. Здавлення яких анатомічних утворень привело до появи цих симптомів?

Печінково-підшлункової ампули

Спільної печінкової протоки

Підшлункової протоки

Міхурової протоки

Жовчної протоки та міхурової протоки

У хворого встановлено гнійне запалення жовчного міхура. В який відділ порожнини очеревини попаде гній під час розриву жовчного міхура при його типовому положенні?

печінкову і передшлункову сумку

сальникову і печінкову сумку.

лівий бічний канал і сальникову сумку

верхній дванадцятипалий закуток і передшлункову сумку

передшлункову сумку і брижовий синус

В хірургічне відділення поступив хворий у тяжкому стані з колотою раною в ділянці правого підребір'я і ознаками внутрішньої кровотечі. Після лапаратомії хірург виявив пошкодження паренхіми печінки і кров у черевній порожнині. З метою тимчасової зупинки кровотечі лікар наклав м'який затискач на печінково-дванадцятипалу зв'язку. Які судини перетиснено у товщі цієї зв'язки?

Загальну печінкову артерію і ворітну вену

Печінкові вени і печінкові артерії

Власну печінкову артерію і ворітну вену

Праву і ліву печінкові артерії

Черевний стовбур і верхню брижову артерію

У хворого із ознаками гострого живота хірург запідозрив запалення дивертикула Меккеля, що потребує оперативного втручання. Вкажіть, ревізія якої ділянки кишкивника необхідна, щоб знайти дивертикул?

1 м клубової кишки від місця впадіння її в товсту кишку

0,5 м порожньої кишки від зв'язки Трейца

Низхідну ободову кишку

Низхідну ободову кишку

20 см клубової кишки від клубово-сліпокишкового кута

Чоловік 26 р. скаржиться на голодні та нічні болі у животі, печію протягом останніх 3-х місяців. Проведена гастродуоденоскопія. Виявлена виразка цибулини дванадцятипалої кишки. В якій ділянці передньої черевної стінки виявляється біль при пальпації?





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 316 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...