Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поняття реєстру ОС Windows NT. Основні розділи реєстру. Призначення реєстру Windows. Системні файли, де розміщується реєстр



Реєстр - це дерево видне база даних, у якій зберігається опис основних пристроїв, а також параметри ініціалізації драйверів та різні настроювання конфігурації.

Реєстр - один з найважливіших елементів Windows. Там можна знайти безліч настроювань Windows і інших програм. Зараз програмістів більше залучає зберігання опцій своїх програм у реєстрі ніж у різних ini файлах.

Кореневі ключі реєстру:

HKEY_CLASSES_ROOT - це посилання на розділ HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Classes. відомості, що Зберігаються тут, забезпечують запуск необхідної програми при відкритті файлу за допомогою провідника. Цей розділ містить зв'язку між додатками й типами файлів, а також інформацію про OLE. HKEY_CURRENT_USER - це посилання на певний підрозділ HKEY_USERS. Настроювання відповідають поточному, активному користувачеві, що виконав вхід у систему.HKEY_LOCAL_MACHINE - розділ містить настроювання, що ставляться до вашого комп'ютера й дійсні для всіх користувачів, а також інформацію про апаратну конфігурацію й установленому програмному забезпеченні.HKEY_USERS - цей розділ містить настроювання для всіх користувачів комп'ютера.HKEY_CURRENT_CONFIG - це посилання на HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM \CurrentControlSet\ Hardware Profiles\Current. Розділ містить відомості про настроювання встаткування, використовуваних локальним комп'ютером при запуску системи, тобто інформацію про поточну конфігурацію.

Серце системного реєстру - це розділ HKEY_LOCAL_MACHINE \SYSTEM.

Файли реєстру Windows XP: (імені файлу відповідає кущ реєстру Windows XP)

SAM - HKEY_LOCAL_MACHINE\SAM





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 1525 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...