Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Індивідуальне завдання №3



Розв’язування транспортної задачі

Мета роботи: навчитися розв'язувати транспортні задачі.

Використовувані засоби: конспект лекцій, Microsoft Excel, керівництво до цього індивідуального завдання, файл «ИНДЗ_2.xls».

Завдання: згідно індивідуального варіанту розв`язати транспортну задачу методами: північно-західного кута; мінімальної вартості; потенціалів.

Побудувати опорний план, скориставшись зазначеними методами та знайти оптимальний план перевезень вантажу, що мінімізує їх загальну вартість.

Для виконання поставленого завдання слід:

1. Записати математичну модель транспортної задачі.

2. Побудувати початковий опорний план методом північно-західного кута або методом мінімального елемента в матриці.

3. Для отриманого опорного плану обчислити потенціали постачальників і споживачів та такі, щоб виконувалась умова (для заповнених клітин розподільчої таблиці) ui + vjij.

4. Обчислити оцінки D ij = cij – (ui + vj) для всіх вільних клітин таблиці.

5. Якщо всі оцінки невід`ємні, то отриманий план є оптимальним. У протилежному випадку здійснити перехід до наступного (кращого) опорного плану шляхом перерозподілу поставок за допомогою побудови замкнутого ланцюжка для найбільш перспективної вільної клітини. Для нового плану повторити кроки 3-5 даного алгоритму.

6. Результати розв’язання задачі представити у вигляді плану перевезень та значення загальної вартості перевезень.

7. Зробити висновки та оформити звіт з лабораторної роботи.

Література: 5,11,13, 30,31

Завдання 3.1. Компанія контролює три фабрики А1, А2, А3, здатні виготовляти 150xN, 60xN та 80xN тис. од. продукції щоти­жня. Компанія уклала договір із чотирма замовниками В1, В2, В3, В4 яким потрібно щотижня відповідно 110xN, 40xN, 60xN та 80xN тис. од. продукції. Вартість виробництва та транспортування 1000 од. продукції замовникам з кожної фабрики наведено в таблиці.

Фабрика Вартість виробництва і транспортування 1000 од. продукції за замовниками:
В1 В2 В3 В4
А1        
А2        
А3        

N - порядковий номер студента у групі

Визначити для кожної фабрики оптимальний план перевезен­ня продукції до замовників, що мінімізує загальну вартість виро­бництва і транспортних послуг.

Завдання 3.2. Районне агропромислове об'єднання складається з трьох господарств А1, А2, А3, що спеціалізуються на вирощуванні ранніх овочів. Кожне господарство щотижня збирає відповідно 50xN, 30xN та 20xN т овочів, які необхідно відправляти в чо­тири магазини В1, В2, B3, В4. Магазини бажають отримувати ранні овочі в кількості відповідно 30xN, 30xN, 10xN та 20xN т. Вартість переве­зення 1 т овочів від господарства до магазинів наведено в таблиці.

Господарство Вартість перевезення 1 т овочів у магазини
В1 В2 В3 В4
А1        
А2        
А3        

N - порядковий номер студента у групі

Визначити такий план перевезення овочів до магазинів, за якого загальні витрати агропромислового об'єднання будуть найменшими.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 456 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...