Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 6. 1. Охарактеризуйте норми праці за періодом дії



1. Охарактеризуйте норми праці за періодом дії.

2. Визначте норму виробітку за зміну (480 хв), якщо основний час — 6 хв, допоміжний час — 24 хв, час обслуговування становить 6% від оперативного, час на відпочинок — 5% від Тзм., а час підготовчо-завершальної роботи становить 32 хв за зміну.

3. Які головні умови організації багатоверстатного обслуговування?

4. Які особливості визначення підготовчо-завершального часу в умовах масового виробництва?

5. Визначте рівень виконання норм часу, якщо відпрацьовано 20 робочих днів, тривалість робочої зміни становить — 420 хвилин, виготовлено продукції на 150 н/год, додатково витрачено 6 нормо-годин.

РОЗДІЛ 4

КОНТРОЛЬНА РОБОТА
ТА МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
ЩОДО ЇЇ ВИКОНАННЯ

Згідно з вимогами навчального плану, після прослуховування теоретичного курсу, ознайомлення з технологією та організацією виробництва в тій організації, де працює студент-заочник, виконується контрольна робота.

Контрольна робота розглядається як форма проміжного контролю. За успішного виконання всіх вимог контрольної роботи студент отри­мує залік і допускається до підсумкового контролю знань (іспиту).

Перед виконанням контрольної роботи необхідно засвоїти теоретичний матеріал з рекомендованої літератури, зібрати і проаналізувати первинні дані в організації, де працює студент.

Виконання контрольної роботи надає можливість підтвердити своє вміння самостійно працювати з різними інформаційними джерелами, аналізувати трудові показники і на базі цього робити самостійні теоретичні й практичні висновки та пропозиції.

Виходячи зі специфіки дисципліни «Нормування праці», а також наявності професійних навичок у студентів, які навчаються на заочному факультеті, контрольна робота складається з двох окремих розділів: текстового та розрахункового.

Текстовий розділ передбачає аналіз показників форми 4-ПВ державної статистичної звітності з праці обсягом 5—8 сторінок (додаток).

Розрахунковий розділ передбачає розв’язання п’яти завдань за відповідними варіантами.

Студенти, які мають нумерацію залікових книжок на цифри 0, 1 виконують перший варіант; на 2, 3 — другий варіант; на 4, 5 — третій; на 6, 7 — четвертий; на 8, 9 — п’ятий варіант відповідно. Номер варіанта обов’язково наводиться на першій сторінці роботи.

У роботі необхідно дотримуватись єдиних індексацій, відповідних формул та категорій. Вона має бути належним чином оформлена: сторінки пронумеровані, на них залишені поля, у кінці роботи наводиться перелік використаної літератури, нормативних матеріалів або статистичної звітності.

У разі одержання незадовільної оцінки студент повинен виконати роботу за іншим варіантом, запропонованим викладачем.

Консультації щодо виконання контрольної роботи проводяться на кафедрі управління трудовими ресурсами Київського національного економічного університету (03680, м. Київ, проспект Перемоги, 54/1, кімн. 347, тел. 446-56-10).

Термін подання контрольної роботи на перевірку встановлюється деканатом факультету.

Завдання для розрахункового розділу
контрольної роботи





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 251 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...