Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Напівфабрикати, які надходять із заготівельних фабрик



Сировиною для виробництва напівфабрикатів із сільськогосподарської птиці є кури, курчата, індички, качки, їхні тушки, розібрані і підготовлені до кулінарної обробки, надходять заправленими «в кишеньку», «в одну нитку».

Для підприємств харчування філе куряче або індиче з кісточкою виробляють порційними шматками масою 90 г, для реалізації в магазинах — ваговими.

Грудинка - частина качиної або курячої тушки, яка складається з грудної кісточки з прилеглими до неї м'язами і шкірою.

Окісточки курячі, індичі або качині - м'якоть з шкірою і кісточками (стегновою, гомілковою), їх випускають ваговими.

Набір для бульйонів - частина однієї тушки з шкірою, яка залишилася після відокремлення філе і окісточків, а також оброблені потрухи.

Набір для холодцю - оброблені підготовлені голови, ноги, шиї, крила, шлунки і серце. Надходять розфасованими масою 500 і 1000 г.

Напівфабрикати, які випускають фасованими на порції, запаковують в плівку. Кожну порцію перев'язують шпагатом, скріплюють або заклеюють.

Напівфабрикати укладають у дерев'яний ящик, полімерний або металевий.

Перед відправленням у підприємства харчування їх охолоджують до температури 4-8°С.

На упаковці або ярлику, які вкладають у кожну одиницю упаковки, друкарським способом зазначають: назву підприємства-виробника, його підпорядкованість і товарний знак, найменування напівфабрикату, масу і ціну порції, дату і час виготовлення, строки зберігання і реалізації, номер або прізвище пакувальника, стандарт. Напівфабрикати зберігають при температурі від 4 до 8°С, натуральні напівфабрикати із птиці - 48 год, напівфабрикати із субпродуктів -12 год, котлетної маси - 6 год.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 851 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...