Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок укладання договору та його припинення



У зв'язку з тим, що в гл. 63 ЦК України відсутні спеціаль­ні норми, які б застосовувались до всіх договорів про надання послуг, відповідні питання щодо договору про надання інформаційних послуг слід вирішувати відповідно до загальних положень ЦК України про договори.

Договір про надання інформаційних послуг може вважатися укладе­ним, якщо в ньому перелічені певні дії, які має здійснити виконавець або зазначена певна діяльність, яку він має здійснити. Коло можливих дій виконавця може бути визначене на підставі таких, що відбувалися раніше, переговорів і листування, практики, яка є усталеною у відноси­нах сторін, звичаїв ділового обороту, наступної поведінки сторін. Іс­тотною умовою договору про надання інформаційних послуг може бути визначено розмір оплати за надання інформаційних послуг.

Особливістю договору про надання інформаційних послуг є також передбачена для усіх договорів з надання послуг можливість односто­ронньої відмови від договору.

Так, ч. 1 ст. 907 ЦК України («Розірвання договору про надання послуг») надає замовнику право відмовитись від договору. Слід при цьо­му звернути увагу на те, що право на відмову від договору надається не лише замовнику, але і виконавцю.

Порядок і наслідки розірвання договору про надання інформацій­них послуг визначаються домовленістю сторін або законом.

Враховуючи специфічні риси договору про надання інформаційних послуг і його особливості, пов'язані, переважно, із особливим видом об'єктів цивільних прав — інформацією і специфічністю самих послуг як виду зобов'язань, а також із використанням найсучасніших розробок у сфері інформаційних технологій, при укладенні та виконанні зазначе­них договорів сторони мають можливість не лише врахувати ці особли­вості, але і ефективно скористатися з їх переваг.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 247 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...