Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Об’єкти бази даних



База даних в Access вміщує об’єкти різних категорій (усього таких категорій сім). Кожній із категорій відповідає своя вкладка вікна бази даних (мал. 2.2): Таблицы, Запросы, Формы, Отчеты, Страницы, Макросы, Модули.

ü Таблицы. Це основна категорія об’єктів у реляційній СУБД, оскільки вся інформація зберігається в базі даних у вигляді таблиць. Кожна таблиця складається з записів (рядків) і з полів (стовпців). Робота з таблицею виконується в двох основних режимах: у режимі конструктора й у режимі таблиці.

ü Запросы. Об’єкти цього типу призначені для отримання даних з однієї або кількох таблиць. Відбір потрібних відомостей відбувається на основі сформульованих критеріїв. Фактично за допомогою запитів створюються нові таблиці, у яких використовуються дані з існуючих таблиць.

ü Формы. Цей тип об’єктів використовується в основному для зручного введення даних. Форма є ніби бланком, який потрібно заповнити. Заповнити такий бланк зможе навіть початківець. Позитивним є те, що форми запобігають безпосередньому внесенню змін до таблиці.

ü Отчеты. Об’єкти-звіти відображають дані так, що їх зручно переглядати. На основі звіту може бути створений документ, що буде роздрукований або включений у документ іншого додатка.

ü Макросы. Макросами називаються «макрокоманди», що запускаються простими натисканнями кількох клавіш і можуть виконувати такі дії, як відкриття таблиць і форм, використання опцій меню, керування вікнами тощо. Користувач може створювати свої макроси для послідовностей операцій, які часто застосовуються.

ü Модули. Цей тип об’єктів є програмними модулями, написаними мовою VBA. Модулі – це процедури для обробки подій або виконання обчислень. Розбиття на модулі полегшує процес створення і настроювання програми.

Ми вивчимо роботу з першими чотирма типами об’єктів, тобто з таблицями, запитами, формами і звітами.

Мал. 2.2. Вікно бази даних




Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 225 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...