Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги безпеки після закінчення роботи



4.1 Упорядкувати робоче місце. Інструмент і пристосування протерти й скласти на відведене місце.

4.2.Перевірити надійність установки автомобіля на козлах. Залишати автомобіль, піднятим домкратом, забороняється.

4.3.Повідомити бригадиру чи механіку про всі порушення й неполадки, що Були виявлені в процесі роботи.

4.4.Мити руки в олії, бензині, гасі і витирати їх дрантям, що забруднені обпилками - забороняється.

5. Вимоги безпеки в аварійних випадках.

5.1.При роботі з паяльною лампою, якщо вона спалахне, терміново припинити доступ повітря до лампи (накрити брезентом), потім дати охолонути й випустити повітря.

5.2.При роботі на заточувальному верстаті уникати биття заточувального круга, наявності сколів, тріщин каменю - терміново виключити верстат, зняти й замінити заточувальної круг.

5.3.При роботі з електроінструментом, у випадку, якщо відсутнє заземлення, пошкоджена ізоляція, іскріння, перегрів, негайно відключити інструмент від мережі.

ВИСНОВОК:

Роторні траншейні екскаватори призначені для копання траншей під газопроводи, нафтопроводи, водопроводи, кабелі зв'язку, трубопроводи каналізації, теплофікації та інших комунікацій. Робочим органом цих екскаваторів є ротор, який у більшості випадків складається із двох кілець, до зовнішніх граней яких прикріплені ковші.

У порівнянні з ланцюговими траншейними екскаваторами роторні мають деякі переваги: більш високий ККД і менш енергоємний процес розробки ґрунта, оскільки відсутні ковшові ланцюги, які працюють в абразивному середовищі; більш висока продуктивність за рахунок більшої кількості зсипок, які забезпечуються рівномірністю обертання ротора і кращими умовами випорожнення ковшів.

В даний час будівельні організації мають на балансі роторні траншейні екскаватори, які були випущені 10...20 років тому. За цей час вони повністю відпрацювали свій ресурс, морально застаріли і не відповідають сучасним вимогам ергономіки і охорони праці. Серійне виробництво роторних траншейних екскаваторів в Україні не ведеться. Запроектований на Харківському екскаваторному заводі роторний траншейний екскаватор ЗТР-1601 не був запущений у серійне виробництво. Подача на один ківш при розробці ґрунта роторними траншейними екскаваторами залежить від кількості ковшів, частоти обертання ротора і робочої швидкості екскаватора. Так як кількість ковшів на роторі і частота його обертання зазвичай величини постійні, то подачу на один ківш (завантаження ковшів) регулюють робочою швидкістю екскаватора. Якщо ковші переповнюються, робочу швидкість зменшують, якщо ковші не заповнені, а двигун екскаватора недовантажений, робочу швидкість збільшують.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 228 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...