Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Договір повітряного перевезення багажу і пошти, його характеристика



Одним з найважливіших завдань, що стоять перед авіаційною галуззю, є забезпечення повітряних перевезень вантажів, пасажирів, багажу та пошти в Україні й за її межами.

Повітряне перевезення - це перевезення пасажирів, багажу, вантажів і пошти, що виконуються з допомогою повітряних суден за встановлену платню. Здійснюється на підставі договору повітряного перевезення.

Повітряним перевізником визнається будь-яка фізична чи юридична особа, яка виконує повітряні перевезення і має права експлуатанта.

Відправник - юридична чи фізична особа, що уклала з авіапід-приємством договір повітряного перевезення вантажу або пошти, і яка вказана у накладній як сторона угоди.

Отримувач - юридична чи фізична особа, на адресу якої направлено вантаж чи пошту і яка зазначена у накладній.

^ Перевезення вантажів повітряними суднами здійснюється:

- регулярними рейсами згідно з розкладом;

- чартерними рейсами згідно з встановленим маршрутом польотів, та в пункти, до яких регулярні польоти не виконуються;

- у прямому змішаному сполученні за одним документом

з участю повітряного транспорту.

Вантаж приймається до повітряного перевезення аеропортами та транспортно-експедиційними підприємствами, що виконують посередницькі функції поміж відправником і перевізником.

Аеропорт - це комплекс споруд, призначених для прийняття та відправлення повітряних суден і обслуговування повітряних перевезень, складається з аеродрому, аеровокзалу та інших наземних споруд і обладнання.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 550 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...