Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Прийняття посади



Прийняття посади включає:

· прийняття особового складу та аналіз стану військової дисципліни, бойової та мобілізаційної готовності, бойової підготовки;

· прийом озброєння, техніки, боєприпасів, пального та іншого військово-технічного майна;

· прийом матеріальних засобів, об'єктів, приміщень та ділянки території, що закріплені за підрозділом;

· документальне оформлення прийняття посади.

Згідно наказу міністра оборони України від 1994 року № 300“Про затвердження положення військове та корабельне господарство ЗСУ” для приймання і здавання справ і посади встановлюються такі строки:

командира військової частини - не більше 10 днів;

заступника командира військової частини і з‘єднання з тилу і їм відповідних посадовим особам - не більше 20 днів;

начальника служби військової частини і з‘єднання - не більше 15 днів;

начальника клубу військової частини і з‘єднання - не більше 15 днів;

начальника складу, хлібозаводу (хлібопекарні) і їдальні - не більше 10 днів;

начальника майстерні, частини та з‘єднання - не більше 5 днів;

командира і старшини підрозділу - не більше 5 днів;

командира взводу - не більше 3 днів.

Строк приймання і здавання справ та посади враховується з моменту прибуття у військову частину (з‘єднання) призначеної для прийому справ і посади особи.

Іншим посадовим особам строк приймання і здавання справ і посади визначається старшим начальником, але не більше 10 днів.

Приймання та здавання справ і посади повинні проходити без порушення нормальної роботи підрозділу.

Керівництво підрозділом до закінчення приймання і здавання справ та посад (до затвердження акту) здійснює особа, що здає справи і посаду.

Приймання справ і посади проводиться особисто тим, хто приймає, від того, хто здає, у випадках приймання техніки.

Перед прийняттям посади, новопризначена нова посадова особа складає план прийняття підрозділу (Додаток 1).

Прийняття особового складу. Починати необхідно з заслуховування доповідей підпорядкованих командирів та вивчення списку підрозділу і звірення зі штатно-посадовим списком.

Попереднє знайомство з особовим складом здійснюється шляхом:

· вивчення особових справ;

· спостереження за діями особового складу при виконанні обов'язків згідно з розпорядком дня (підйом, ранкова фіззарядка, ранковий огляд, заняття, приймання їжі, вечірня прогулянка та перевірка);

· проведення бесід з сержантами та солдатами.

В ході бесід потрібно звернути увагу на зовнішній вигляд, поведінку, знання та виконання вимог статутів особовим складом, його настрій, незадоволеність, стурбованість та інше. Рекомендується коротко записати відомості для подальшого використання у процесі служби.

За результатами цієї роботи складається попереднє враження про особовий склад, яким доведеться надалі командувати.

Вивчення стану військової дисципліни, бойової та гуманітарної підготовки. Висновки щодо стану військової дисципліни робляться:

· за оцінкою старшого начальника;

· за підсумками останньої перевірки підрозділу;

· в результаті вивчення службових карток особового складу, відомостей про події, злочини та грубі порушення військової дисципліни;

· з особистих спостережень за поведінкою військовослужбовців.

Стан бойової та гуманітарної підготовки аналізується за підсумками, які підведені старшим командиром, а також за журналами обліку бойової та гуманітарної підготовки і під час особистого відвідування занять.

Прийом озброєння, техніки, боєприпасів та іншого військово-технічного майна. Бойова техніка приймається у наступній послідовності:

· перевірка правильності ведення обліку техніки шляхом звірення обліку у підрозділі (згідно з книгою обліку наявності та руху матеріальних засобів, форма 26) з обліком, який ведеться у відповідної службі військової частини;

· перевірка закріплення техніки за відповідальними військовослужбовцями (згідно з наказом командира військової частини про закріплення та формулярами на техніку);

· перевірка зовнішнім оглядом наявності та технічного стану зразків техніки (відповідно до вимог керівництва). Особливу увагу необхідно приділяти тим зразкам техніки, від яких в першу чергу залежить бойова готовність підрозділу;

· перевірка укомплектованості запасним інструментом та приладами, їх справність;

· перевірка техніки на функціонування, якщо вона не стоїть на тривалому зберіганні.

Прийом зброї та боєприпасів включає:

· особисту перевірку обліку згідно з книгою обліку наявності та руху матеріальних засобів підрозділу, книгою видачі зброї та боєприпасів, відомостями закріплення зброї за особовим складом, книгою обліку матеріальних засобів, виданих у тимчасове користування. При цьому звіряється кожна одиниця зброї, яка закріплена за взводом (ротою). Боєприпаси облічуються пономенклатурно з вказівкою калібру, дії куль, номера заводу та року виготовлення;

· виписку із карток якісного стану зброї;

· особисту перевірку в присутності попереднього командира наявності зброї та боєприпасів згідно з їх номерами, технічного та якісного стану; звертається увага на можливе розходження даних огляду, записаних у картках технічного стану, з результатами огляду кожної одиниці зброї та боєприпасів.

Засоби захисту, інструмент та інші предмети військово-технічного майна приймаються так, як зброя.

Прийом матеріальних засобів, об'єктів, приміщень та ділянки території, які закріплені за підрозділом. При прийомі матеріальних засобів та об'єктів необхідно:

· ознайомитись у службах тилу (діловодстві військової частини) з документами перевірок, що характеризують стан і організацію ведення господарства у підрозділі;

· звірити облік, який ведеться у підрозділі, з обліком у відповідних службах тилу;

· особисто перевірити наявність згідно з обліком, стан та умови зберігання і експлуатації у ньому матеріальних засобів та об'єктів;

· ознайомитись з роботою об'єкта, який приймається, з організацією зберігання, утримання та експлуатації у ньому матеріальних засобів;

· перевірити дотримання на об'єкті правил пожежної та електробезпеки, наявність необхідних інструкції та засобів (пожежогасіння, захисту тощо).

Обмундирування, взуття та інші речі, що знаходяться в особистому користуванні, перевіряються безпосередньо на солдатах і сержантах. При цьому необхідно констатувати їх стан, відповідність закріплення та терміну видачі (згідно з тавром на кожному елементі обмундирування та взуття), правильність їх носіння.

При прийомі приміщень та майна (меблів, постільних речей, господарчого інструменту тощо) перевіряється їх наявність, стан та закріплення за підрозділами та військовослужбовцями (згідно з відповідною нумерацією). Територія, яка приймається, оцінюється за її станом, умовами та порядком прибирання.

Офіцеру, який приймає справи і посаду, необхідно пам'ятати таке правило: все, що втрачено або приведене у непридатний стан раніше встановленого терміну експлуатації, поповнюється чи списується командиром, який здає справи і посаду.

У ході прийняття справ та посади новий командир може зробити попередній висновок про умови служби та життя особового складу і намітити шляхи щодо усунення недоліків.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 5113 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...