Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Діалог компанії з державою та суспільством



«Бритіш Американ Тобакко Україна» входить до складу Групи «Бритіш Американ Тобакко». У компаніях групи працюють понад 56 000 людей. Спільне підприємство «Бритіш Американ Тобакко» з Прилуцькою тютюновою фабрикою було створено у 1993 році. Сукупні інвестиції у модернізацію фабрики та розвиток компанії становлять понад 125 мільйонів доларів США. Близько 1000 людей працюють на Прилуцькій тютюновій фабриці, у київському офісі та торгових офісах у регіонах України. Веб-сайт: www.Ьаt.ua

Мета компанії - стати лідером і брати активну участь у розвитку прогресивного ділового середовища, яке сприятиме загальному добробуту.

Проблема:

«Бритіш Американ Тобакко Україна» завжди була відкрита для спілкування з усіма заінтересованими сторонами та підтримувала діалог з різними організаціями та соціальними групами у процесі щоденної діяльності. Однак такому діалогу бракувало стратегічного підходу, оскільки він був сфокусований на повсякденних питаннях. Тому постало питання звітності у форматі діалогу з метою залучити до обговорення питань, що асоціюються з діяльністю тютюнової галузі, незалежно від ставлення до неї; різні сторони, чиї знання та досвід можуть бути корисними у вирішенні зазначених питань; видати звіт, який би прозоро представляв точки зору компанії та описував її соціальні й благодійні проекти.

Рішення:

Основною рушійною силою процесу звітності став відділ корпоративних зв'язків, але були залучені представники й інших відділів - співробітники відділів маркетингу марок, торгового мар­кетингу, фінансів, управління персоналом, юридичного, охорони праці, виробництва бра­ли активну участь в організації та проведенні діалогів. Компанія використовувала досвід інших компаній Групи «Бритіш Американ Тобакко»..

Процес соціальної звітності розпочався у 2006 році з дослідження заінтересованих сторін, визначення тем для розгляду: роль компанії у житті місцевої громади, бороть­ба з виробництвом фальсифікованої тютюнової продукції та нелегальним обігом сигарет, маркетинг тютюнових виробів і запобігання курінню серед неповнолітніх, куріння в громадських місцях. Попри це, представники окремих організацій, що займаються питаннями охорони здоров'я, відмовилися від участі у зустрічах.

і Було проведено 6 круглих столів та 5 персональних зустрічей у Києві, Прилуках і Чернігові,

а також 6 консультацій із споживачами, запрошеними з урахуванням віку, статі й географії проживання для представлення генеральної сукупності споживачів. Усього у діалогах взяли участь 129 осіб (з них 48 споживачів), які представляли 31 організацію. У лютому 2008 року було опубліковано та представлено громадськості соціальний звіт.

Результати:

«Бритіш Американ Тобакко Україна» стала першою організацією в Україні, яка провела процес соціальної звітності у форматі діалогів, і все ще залишається єдиною компанією свого сектору в Україні, яка видала соціальний звіт. Це дало компанії змогу покращити процес прийняття рішень за рахунок глибшого розуміння очікувань суспільства. Діалоги виявилися ефективною платформою для отримання відгуків від стейкхолдерів та надання їм прозорого звіту про діяльність компанії.

З 2007 року «Бритіш Американ Тобакко Україна» почала втілювати у життя свої зобов'язання, надані підчас діалогу із заінтересованими сторонами.

Чимало ініціатив, виконання яких почалося після діалогів, довели свою життєздатність і потрібність та тривають і досі, наприклад фінансова та експертна допомога компанії при­луцькому Центру підтримки підприємництва та співпраця з екологоосвітнім центром Ічнянського національного природного парку «Бритіш Американ Тобакко Україна» отримала численні позитивні відгуки щодо діалогового формату соціальної звітності від багатьох важливих заінтересованих сторін, особливо від представників місцевої та регіональної влади, місцевої громади та торговельних партнерів.

Питання.

1. Як компанія «Бритіш Американ Тобакко Україна» проводила діалог зі стейкхолдерами?

2. На Ваш погляд, чому компанія заснувала діалог зі стейкхолдерами під час підготовки не фінансового звіту?

3. Опишить прояви стандарту АА 1000 в практиці компаніі «Бритіш Американ Тобакко Україна».

4. Дайте поради «Бритіш Американ Тобакко Україна»: що компанія може поліпшити у своїх практиках роботи зі стейкхолдерами.

2. Керівник фірми «Леві Страусс»





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 326 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...