Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 1. Поняття та загальна характеристика договірного права в Україні



Поняття і предмет договірного права. Метод і принципи договірного права та їх закріплення в чинному законодавстві. Свобода договору та випадки її обмеження. Система договірного права та характеристика його основних інститутів (складових). Джерела договірного права.

Т ема 2. Загальні положення про договори у господарській діяльності
Поняття господарського договору та функції договору в господарській діяльності.
Класифікація договорів у господарській діяльності: за суб'єктним складом, метою укладення та ін. Форма договору та наслідки недотримання форми договору в господарських відносинах. Порядок укладання господарських договорів. Зміст господарського договору. Підстави та наслідки визнання договорів недійсними і неукладеними.Підстави та порядок внесення змін до договору. Порядок та підстави розірвання договору за законодавством України.

Тема 3. Виконання договірних зобов'язань суб'єктами господарювання
Поняття виконання договірних зобов'язань та порядок виконання умов договору. Вимоги виконання господарського зобов'язання щодо суб'єкта, часу, місця, способу. Заміна осіб у договірному зобов'язанні. Підстави та порядок припинення договірних зобов'язань.
Загальна характеристика способів забезпечення виконання договірних зобов'язань (неустойка, порука, гарантія, завдаток, застава та притримання).
Відповідальність за порушення договірних зобов'язань за Господарським та Цивільним кодексами України. Підстави та умови відповідальності за порушення умов договору. Збитки та їх складові. Співвідношення збитків та неустойки. Порядок стягнення неустойки за порушення умов договору.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 1321 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...