Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації до практичного заняття. Стра­тегія роз­вит­ку то­ва­ру – це фор­му­ван­ня сис­те­ми дов­го­ст­ро­ко­вих цілей діяль­ності і вибір найе­фек­тивніших спо­собів їх до­сяг­нен­ня для



Стра­тегія роз­вит­ку то­ва­ру – це фор­му­ван­ня сис­те­ми дов­го­ст­ро­ко­вих цілей діяль­ності і вибір найе­фек­тивніших спо­собів їх до­сяг­нен­ня для отримання мак­си­маль­но­го при­бут­ку від ць­о­го то­ва­ру.

У фор­му­ванні стра­тегії, орієнту­ю­чись на нап­ря­ми стра­тегії і ре­алізу­ю­чи стра­тегічні зав­дан­ня се­реднь­о­ст­ро­ко­во­го періоду, виз­на­ча­ють склад ос­нов­них стра­тегічних про­ектів у ме­жах пев­них інвес­тиційних прог­рам. Од­но­час­но опраць­о­ву­ють терміни та об­ся­ги ре­алізації інвес­тиційних прог­рам і про­ектів, вклю­ча­ю­чи і зав­дан­ня їх ре­алізації на ко­рот­кий термін.

Фор­му­ван­ня стра­тегії ком­панії є до­сить склад­ним твор­чим про­це­сом, що вимагає ви­со­кої кваліфікації ви­ко­навців. Пе­ре­дусім фор­му­ван­ня стра­тегії базуєть­ся на прог­но­зу­ванні умов здійснен­ня інвес­тиційної діяль­ності (інвестиційно­го кліма­ту) і кон'юнк­ту­ри інвес­тиційно­го рин­ку як за­га­лом, так і в розрізі ок­ре­мих йо­го сег­ментів.

Складність ць­о­го про­це­су по­ля­гає в то­му, що у фор­му­ванні стра­тегії відбу­ваєть­ся об­шир­ний по­шук та оціню­ван­ня аль­тер­на­тив­них варіантів інвестиційних рішень, які найбільш оп­ти­маль­но відповіда­ють іміджу ком­панії і зав­дан­ням її роз­вит­ку. Пев­на складність фор­му­ван­ня стра­тегії по­ля­гає та­кож у то­му, що во­на не є незмінною, а ви­ма­гає періодич­но­го ко­ри­гу­ван­ня з урахуванням змінних зовнішніх умов і но­вих мож­ли­вос­тей зрос­тан­ня ком­панії.

Рекомендована література

[1,12,17]





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 258 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...