Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання та методичні рекомендації до вивчення теми. При підготовці першого питання потрібно звернути увагу на те, що сучасна зарубіжна економічна наука виділяє три стадії індустріальної цивілізації:



При підготовці першого питання потрібно звернути увагу на те, що сучасна зарубіжна економічна наука виділяє три стадії індустріальної цивілізації:

- Доіндустріальне (аграрне) суспільство;

- Індустріальне суспільство;

- Постіндустріальне суспільство.

Треба відмітити, що у доіндустріальному суспільстві переважають сільське господарство і ручна праця. Воно існувало до кінця XVII в, тобто до періоду розгортання промислової революції.

В індустріальному суспільстві провідну роль відігравало велике механізоване промислове виробництво.

У постіндустріальному суспільстві домінують наука, принципово нові види техніки і технологій, інформатика, комп'ютеризація, автоматизація і роботизація всіх сфер економіки та управління. У громадському виробництві на перший план висуваються інтелектуальний капітал, знання, сфера послуг (освіта, охорона здоров'я, культура, виробництво духовних благ тощо). У результаті цих революційних науково - технічних перетворень формується працівник нового типу, посилюється творчий характер його праці та набувають все більшої ваги потреби творчої саморегуляції особистості.

При підготовці другого питання потрібно уявити, що основні глобальні проблеми, які мають вплив на економічний розвиток України передбачають наступне: екологія і захист навколишнього середовища, паливно-енергетична і сировинна проблема, проблема забезпечення людства продовольчими товарами та раціональне використання земельних ресурсів, роззброєння заради розвитку.

Питання для самоконтролю





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 212 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...