Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Фактори неефективності



Сама по собі наявність документа «Політика інформаційної безпеки», не принесе істотної користі підприємству, крім, можливо, формального аргументу в суперечці про присутність або відсутність у нього даної політики.

Досвід показує, що неефективні політики безпеки можна розділити на добре сформульовані, але не практичні і на практичні, але погано сформульовані.

Перша категорія найчастіше зустрічається у випадках, коли фахівці з питань безпеки підприємства недовго думаючи беруть готову політику (скажімо, з Інтернету) і, провівши мінімальні зміни, затверджують її для свого підприємства. Оскільки загальні принципи безпеки у різних підприємств, навіть різних галузей, можуть бути вельми схожі, такий підхід досить широко поширений. Однак його використання може привести до проблем, якщо від політики верхнього рівня знадобиться спуститися до документів нижнього рівня - стандартам, процедурам, методикам і т.д. Оскільки логіка, структура та ідеї вихідної політики були сформульовані для іншого підприємства, можливе виникнення серйозних труднощів, навіть протиріч в інших документах.

Політики другої категорії зазвичай з'являються у випадках, коли виникає необхідність вирішити нагальні завдання. Наприклад, системний адміністратор, втомившись боротися зі спробами користувачів порушувати роботу мережі, протягом десяти хвилин накидає список з кількох «можна» і «не можна», називає його «Політикою» і переконує керівництво в необхідності його затвердження. Потім цей документ може роками використовуватися на підприємстві, створюючи іноді суттєві проблеми, наприклад при впровадженні нових систем, і породжуючи величезну кількість винятків для випадків, коли його порушення допускається.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 150 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...