Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особливості виникнення посередницьких ланок



Посередник – елемент системи економічних відносин у суспільстві. Ця система має структуру, структура утворена потоками (логістичними ланцюжками).

Критичні (крайні) точки таких ланцюжків у системі – це виробник і споживач.

Виробник перетворює ресурси планети (первинні і вторинні) у продукт, готовий до споживання. Споживач перетворює продукт на енергію, відходи та корисність.

Під виробником треба розуміти підприємства логістичного ланцюжка, які виконують над певними ресурсами ТО, перетворюючи їх у визначений продукт споживчого попиту.

Посередник може знаходитись як у ланцюжку серед виробничих підприємств (але виконує тільки ЛО), так і між критичними точками: виробником і споживачем.

Причини виникнення посередницької діяльності можна представити класичною схемою (мал. 7.1).

Мал. 7.1 Класична схема виникнення посередницької діяльності

Однією із особливостей виникнення посередницьких ланок – є підсвідоме бажання прискорити обіг продукту, задовольняючи власну потребу корисним суспільству і мати економічний еквівалент затраченим зусиллям. Це призводить до збільшення остаточної ціни реалізації продукту і до його поширення в суспільстві.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 160 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...