Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сучасні проблеми та напрямки розвитку ІТР



Проблеми ІТР зосередженні на відповідності виконання ЛО прийнятим у суспільстві стандартам та на ціні, що запитується за такі роботи. ІФР впливає на систему ТР через ЛО і послугу. ЛО направлена на елемент потоку або на потік (ЛО не змінює якість ЕП), послуга на клієнта (власника потоку ЕП). У міжнародному стандарті послуг і ЛО зафіксовано більше ніж 600 їх найменувань.

ІФР має властивості:

ü Вона є продуктом розвитку виробничих сил суспільства.

ü Зміст ІФР визначаються внутрішньою економічною єдністю галузей і видів діяльності, що її формують, тобто її будова і склад повинні не тільки відповідати запитом економіки на даному етапі розвитку суспільства, але й випереджати темпи її розвитку.

Питання, що постає перед правовою системою місцезнаходження ринку – це оцінка ефективності даної системи. Критерієм управління в системі ТР можуть бути параметри МП при проходженні через систему: інтенсивність, обсяг і коефіцієнти додаткової вартості по видам товарів, які визначаються:

де: Ц1, Ц2 – відповідна ціна на товар на вході і виході із системи.

Виникає питання: Через скільки ТР проходить ЕП від виробника до кінцевого споживача? У відповідності до малюнка 3.2 таких ринків може бути від нуля до “R” штук.

Мал. 3.2 Теоретичний ланцюжок проходження одного МП через “kТР

Для малюнка 3.2 справедлива формула:

де: Цk+1 – остаточна ціна реалізації ЕП споживачу;

Ц1 – ціна на ЕП у виробника;

qi – надбавка до ціни ЕП (витрати на виконання ЛО та прибутку кожного i -го учасника теоретичного ланцюжка);

k – кількість ТР.

Проходження ЕП ринку, наприклад ТР3 буде за умов:

ü Ціна на третьому ринку меньша за ціну роздрібної торгівлі (Цр).

ü Ринок повинен знаходиться на перетині напрямків руху МП і оптового торговця.

Гіпотетично збільшення кількості ТР у ланцюжку призведе до збільшення Цр, але одночасно розшириться коло споживачів даного товару. Сукупність ринків (можна це назвати логістичним ланцюжком) наділена саморегуляцією. Рівень ціни на кожному із ринків регулює відкритість даного ТР для аналогічних товарів.

Зворотнім зв’язком у системі ТР будуть ІП, що надходять через статистичні і регулюючі органи ІФР.

Напрямки розвитку ТР, а з ним і ІФР, лежать у площині НТП і культури споживача. Розповсюдження інформаційних технологій дозволить:

· суттєво зменшити витрати на ЛО, що супроводжують торгівлю, всім учасникам цього процесу;

· розширити номенклатуру послуг, наприклад, впровадження мережі “інтернет-магазинів”

Впливати на розвиток ІТР будуть зміни у засобів механізації і автоматизації виконання ЛО.

Майбутньому кількість і якість працюючих, зайнятих у сфері обслуговування, тобто у інфраструктурі будь-якого об’єкту, може збільшуватись за рахунок перекладання багатьох ТО і ЛО виробничої сфери на плечі машин.

Глобалізація економіки до вирівнювання ступеню розвитку виробничих сил у різних країнах, але на сучасному етапі розвитку слід виділити три групи країн, які мають різний рівень розвитку виробничих сил та ІФР:

1. США, де рівень розвитку виробничих сил високий і ІФР випереджає розвиток виробничої галузі.

2. Країни західної Європи, де виробнича сфера розвинута і рівні розвитку співпадають.

3. Країни, що розвиваються, відповідно виробнича галузь знаходиться в стадії зародження (відродження) і рівень розвитку ІФР відстає.

Проблема розвитку ІФР у нашій країні є актуальною і невідкладною задачею правової системи, багато в чому розвиток ІФР залежить від приватних ініціатив суб’єктів економіки.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 194 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...