Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення мети та завдання соціологічного дослідження



2.Стратегічний план дослідження.Види стратегічних планів.

Вибірка та її роль у соціологічному дослідженні.

Питання як інструмент отримання даних. Організація анкетного опитування.

Вивчення теми передбачає засвоєння студентами основних елементів структури програми та організації, соціологічного дослідження.

З'ясовуючи сутність програми, слід з'ясувати зміст предмета та об'єкта дослідження. З'ясувати роль мети і завдання в соціологічному дослідженні, а також методологічної, емпіричної і операціональної інтерпретації.

Розглядаючи сутність структури програми, слід звернути увагу на побудову гіпотези. У зв'язку з цим треба з'ясувати, яких видів буває гіпотеза, які вимоги до неї пред'являються.

Особливу увагу слід звернути на сутність вибірки у підготовці проведення соціологічного дослідження, специфіці організації прикладного дослідження. Крім того, належить зупинитися на особливостях польової роботи, пілотажного дослідження та структурного звіту. Завершальний етап емпіричного соціологічного дослідження передбачає обробку, аналіз та інтерпретацію даних, отримання емпірично обгрунтованих узагальнень^ висновків і рекомендацій. У зв'язку і цим треба уяснити, що таке обробка даних та з яких компонентів вона складається. Окрім того, слід засвоїти сутніс метолів отримання первинної інформації.

Вивчаючи тему, потрібно розглянути сутність мето, ранжирування в обробці та аналізі даних, уяснити місце та ро комп'ютерних систем в обробці даних, а також розкрити структуру сутність підсумкового рахунку.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 282 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...