Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації. Тема присвячена проблемі розвитку держави та права Сполучених Штатів Америки у ХХ ст



Тема присвячена проблемі розвитку держави та права Сполучених Штатів Америки у ХХ ст. Історія американської державності у XX ст. представлена двома основними блоками подій: «новий курс» Ф. Рузвельта, який започаткував державне втручання в економічну та соціальну сферу життя американського суспільства, та «революція прав» 1950 – 1960 рр.

Під час дослідження політики «нового курсу» Франкліна Рузвельта в США курсантам потрібно ознайомитись з нормативно-правовими джерелами «нового курсу» та акцентувати увагу на тому, що суть цієї політики полягала у відмові від політики невтручання у справи бізнесу та переході до часткового державного регулювання економіки з метою «більш справедливого розподілу багатства і товарів». Необхідно вказати позитивні і негативні сторони «Нового курсу», визначити круг зацікавлених і незацікавлених соціальних верств населення в його проведенні. З'ясувати, конкретні зміни в правовій і державній структурі США в роки «Нового курсу», їх подальший вплив на суспільство.

Слід з’ясувати, вчому проявилися адміністративні та законодавчі особливості «нового курсу». Заслуговує на увагу Закон Тафта-Хартлі 1947 р., офіційна назва якого – «Закон про стосунки між робітниками і адміністрацією». Під час заняття слід виділити основні риси, які вказують про його антиробітничу спрямованість.

Також потрібно ознайомитись з законодавством про громадянські права, звернути особливу увагу на механізм захисту прав людини в США, створений внаслідок так званої «революції громадянських прав». Рекомендується розглянути питання про еволюцію американського федералізму.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 171 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...