Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації. Аналізуючи право буржуазних держав в ХХ ст., потрібно підкреслити, що його сутність була сформована ще на початковій стадії громадянського суспільства



Аналізуючи право буржуазних держав в ХХ ст., потрібно підкреслити, що його сутність була сформована ще на початковій стадії громадянського суспільства. Важливу роль в цьому відіграли англійська та французька буржуазні революції.

Надаючи характеристику англійського, французького та німецького законодавства ХХ ст., курсанти повинні виділити основні принципи, що притаманні буржуазному праву. Це – принципи індивідуалізму, свободи, законності, верховенства права та ін. Також необхідно підкреслити, що подальший розвиток буржуазних і капіталістичних відносин призводить до інтернаціоналізації права в цілому. Відповідно, долається самоізоляція правових систем країн Західної Європи і розпочинається створення правових сімей.

В рамках запропонованої теми курсанти повинні надати характеристику англійського, французького та німецького законодавства у ХХ ст. При цьому послідовно потрібно виділити джерела цивільного права і процесу Великобританії, Франції, Німеччини; підкреслити відмінність англо-американської та континентальної правових сімей, розкрити особливості основних інститутів цивільного права. Також необхідно розглянути й суміжні з цивільним галузі права, такі як торгове, трудове, соціальне.

Як відомо, розвиток просвітницько-гуманістичної теорії, класичної та соціологічної шкіл кримінального права призвели до формування сучасного кримінального права та процесу в країнах Західної Європи. Курсанти повинні проаналізувати характерні джерела кримінального права Великобританії, Франції, Німеччини; виділити та розглянути інститути кримінального права, що склалися у вищеназваних державах.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 188 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...