Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Топографічна анатомія і хірургія кінцівок



19. Топографічна анатомія і хірургія кінцівок. Загальна характеристика і їх роль. Вчення М. І. Пирогова про їх футлярну будову, фасції та їх ложа, судинні піхви. Шляхи розповсюдження гематом та гнійних мас.

20. Топографічна анатомія сідничної ділянки і кульшового суглобу. Можливі шляхи розповсюдження флегмон. Пункція кульшового суглобу та артротомія.

21. Топографічна анатомія передньої ділянки стегна. Стегновий трикутник, привідний канал, вміст, практичне значения.

22. Топографічна анатомія задньої ділянки стегна і підколінної ямки. Умови обхідного кровообігу у ділянці суглобу в порівнянні з ліктьовим.

23. Ділянка привідних м'язів і затульного каналу, судинно-нервового пучка. Топографічна анатомія поперечних розпилів верхньої, середньої і нижньої третини стегна.

24. Топографічна анатомія колінного суглобу. Функціональний замок суглобу. Пункція суглобу. Техніка артротомій.

25. Топографічна анатомія гомілки і поперечних її розпилів. Канали і судинно-нервові пучки.

26. Топографічна анатомія ділянки гомілково-ступневого суглобу. Канали і іх вміст. Прикладне значения.

27. Топографічна анатомія тильної та підошовної ділянок стопи. Клітковинні простори, розтин для дренування при флегмонах.

28. Клітковинні простори сідничної ділянки та інших ділянок нижньої кікцівки. Іх дренування при поверхневих та глибоких флегмонах.

29. Операції на м'язах і сухожилках як спосіб збереження функцій при травматичних пошкодженнях, непоправних паралічах і деформаціях кінцівок. Ранні та пізні сухожилкові шви.

30. Операції на судинах. Оголення і перев'язка судин на протязі кінцівки з урахуванням можливостей обхідного кровообігу.

31. Судинний шов: покази до застосування, класифікація, вимоги до швів. Операції на артеріях при гострих оклюзійних процесах.

32. Операції при артеріальних та артеріовенозних аневризмах. Можливі ускладнення та заходи до їх попередження. Оперативне лікування варикозного розширення вен нижніх кінцівок та гострих тромбофлебітів,

33. Операції на периферичних нервах: нейротомія, нейрорафія, невроліз, переміщення нервів, пластичні операції.

34. Принципи операцій на суглобах, їх класифікація. Артродез і артропластика. Ендопротезування суглобів.

35. Резекції суглобів, особливості операцій у дітей.

36. Класифікація операцій на довгих трубчастих кістках. Принципи лікування закритих і відкритих переломів кінцівок. Сучасні способи з'єднання відломків кісток.

37. Принципи ортопедичних операцій. Остеотомія: покази, види, способи операцій. Резекція кісток та остеопластика.

38. Загальні принципи і класифікація ампутацій та екзартикуляцій кінцівок. Показання до операції та основні етапи циркулярних ампутацій. Особливості ампутацій у дітей. Ампутація стегна за Пироговим.

39. Лоскутні ампутації. Характеристика кукси кінцівки. Розрахунок клаптів для її формування.

40. Способи ампутацій плеча і передпліччя. Обробка судин і нервів кукси.

41. Кістково-пластачні методи ампутацій стопи кінцівки за Пироговим, Грітгі-Шимановським-Альбрехтом.

42. Топографо-анатомічне обгрунтування і техніка ампутацій і екзартикуляцій пальців та різних ділянок стопи і кисті.

43. Морфологічні та функціональні ознаки ролі верхньоі кінцівки як органу праці, частини і цілого в організмі. Топографічна анатомія лопаткової діпянки і значения її судин для обхідного крозообігу.

44. Хірургічна анатомія дельтовидної ділянки і плечового суглобу. Пункція та артротомія плечового суглобу.

45. Топографічна анатомія підключичної та пахвової ділянок, вміст пахвової ямки, лімфатичні вузли і їх практичне значения. Клітковинні простори та їх дренування при нагноєннях.

46. Топографічна анатомія плеча. Пироговські поперечні розпили у верхній, середній і нижній третинах плеча. Канали і їх судинно-нервові утворення.

47. Топографічна анатомія ділянки ліктьового суглобу і ліктьової ямки. Особливості суглобу і його функціонального замка. Пункція суглобу. Обхідний кровообіг. Венепункція та венесекція.

48. Топографічна анатомія передпліччя, його борозни і судинно-нервові утворення. Пошарова будова передньої і задньоі ділянок, їх. фасціалькі ложа і клітковинні простори.

49. Ділянка променево-зап'ясткового суглобу і кисті. Синовіальні піхви сухожилків, фіброзно-фасціальні ложа і клітковинні простори. Операції при панариціях і флегмонах кисті. Заборонена зона та її значення.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 967 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...