Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ділянка шиї



11. Хірургічна анатомія шиї, поділ на трикутники, пошарова будова, фасції і клітковинні простори, їх значення для розповсюдження нагноєнь. Операції при гнійних процесах, вроджених кистах і норицях.

12. Топографічна анатомія підщелепного, сонного трикутника та основного судинно-нервового пучка шиї, оголення та перев'язка сонних артерій: шляхи обхідного кровообігу.

13. Топографічна анатомія грудинно-ключично-соскоподібної ділянки і глибоких відділів шиї. Взаємовідношення з анатомічними структурами грудної порожнини. Можливі шляхи розповсюдження патологічних процесів з шиї на середостіння.

14. Топографічна анатомія лопатково-трахеалького трикутника передньої ділянки шиї, органів щитовидної і паращитовидної залоз. Операції на органах шиї і щитовидній залозі при її пухлинах і зобі.

15. Драбинчасто-хребетний, лопатково-ключичний і лопатково-трапецієподібний трикутники бокових ділянок шиї. Судини, нерви та рефлексогенні зони. Вагосимпатична блокада за Вишневським.

16. Топографічна анатомія підключичної ділянки, судин і нервів шийного і плечевого сплетень, гангліїв симпатичного стовбура, їх блокада. Оголення і перев'язка підключичної артерії. Пункція та катетеризація підключичної вени.

17. Трахеостомія: покази, види, морально-правові аспекти, помилки та їх попереджемня. Трахеоцентез, конікотомія.

18. Особливості первинної хірургічної обробки ран шиї. Техніка видалення сторонніх тіл з трахеї і стравоходу.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 694 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...