Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Експлуатація казанів електричних



Казани встановлюються на фундаменті і кріпляться до нього фундаментними болтами. З усіх боків до них забезпечується вільний підхід.

До котлів підводять трубопроводи холодної і гарячої води, а також трубопровід відводу конденсату.

Станція керування кріпиться на стіні в безпосередній близькості від казана на висоті 1,6-1,8 м від підлоги.

Електричні казани, а також корпус станції керування заземлюються.

Перед пуском казана перевіряється наявність води в пароводяній сорочці, для чого відкривається кран рівня. Якщо із крана вода не з'явиться, то вона доливається через наповнюючу лійку до появи води із крана рівня. У сорочки казанів заливається тільки дистильована або дощова відстояна вода, а при їхній відсутності - кип'ячена і відстояна протягом доби вода.

Потім перевіряються стан електропроводки і надійність заземлення, чи стоїть стрілка манометра на нулі, а в перекидних казанах також справність черв'ячного механізму.

Переконавшись у повній справності апарата, у нього завантажують продукти і наливають рідину таким чином, щоб її рівень на 8-12 см не доходив до верхньої кромки котла. Після цього закривається кришка, казан включається на максимальне нагрівання і одночасно для випуску повітря із сорочки відкривається повітряний клапан у подвійного запобіжного клапана. В казанах, у яких запобіжний клапан не має повітряного клапана, відкривається кран наповнюючої лійки. Як тільки з повітряного клапана або наповнюючої лійки піде пара, їх закривають. Потім важелем піднімають запобіжний клапан над сідлом, щоб у випадку його прикіпання повернути йому рухливість.

При роботі електричних казанів на автоматичному режимі по досягненню в них заданої межі тиску спрацьовує автоматика і відбувається миттєве перемикання всіх нагрівальних елементів з паралельного з'єднання на послідовне і вони починають споживати тільки 1/6 (1/9) повної потужності. Варіння при зазначеній зниженій потужності триває доти, поки не відбудеться охолодження до температури, відповідної до нижнього тиску, установленого стрілкою мінімального контакту манометра. У цьому випадку відбувається автоматичне включення казана на повну потужність, яка буде споживатися доти, поки тиск у сорочці не досягне знову верхньої межі, після чого процес повторюється.

По закінченню варіння казан вимикається натисканням на кнопку "Стоп" станції керування, а потім відключається від мережі за допомогою рубильника.

Перш ніж відкрити кришку казана як у процесі варіння, так і по закінченню її, необхідно попередньо випустити пару з-під кришки, для чого обережно яким-небудь предметом підняти за кільце турбінку нагору до упору. По звільненню казана від готової їжі варильна судина і кришка промиваються гарячою водою. У стаціонарних казанах для цього закривається кришка, відкривається вентиль "Промивання" і закривається вентиль "Відвід пари". Залишки їжі потім видаляються через зливний кран. Потім казан протирається зовні.

При експлуатації казанів необхідно періодично, не рідше одного разу на місяць, розбирати і ретельно очищати від накипу деталі подвійного запобіжного клапана, після чого клапан повинен бути запломбований.

Характерні несправності і методи їх усунення.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 924 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...