Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Програма WinZip



Програма WinZip призначена в першу чергу для обслуговування архівів, що мають формат .ZIP. Вікно програми має наступний вигляд.

· Настроювання конфігурації. Основні параметри можна задати, скориставшись командою Options Configuration вкладка Folders. Вкладка містить 6 груп параметрів, за допомогою яких здійснюється вибір папок:

- Start-up folder (Початкова папка) – папка, що відкривається автоматично при запуску програми.

- Extract folder (Папка для розархівації) – папка, до якої за замовчуванням направляються файли, розпаковані з архівів.

- Add folder (Папка для архівації) – папка, в якій створюються або поповнюються архіви.

- Working folder (Робоча папка) – папка, в якій програма зберігає тимчасові робочі файли, що виникають в зв’язку з внесенням змін в раніше створені архіви.

- CheckOut base folder (Папка пробного запуску) –папка для розпаковування і пробного запуску випадкових програм.

- TEMP folder (Папка тимчасового зберігання) – папка для зберігання тимчасових службових файлів, що створюються при перегляді вмісту архіву та при перевірках вмісту на наявність вірусів.

· Створення нового архіву. Для створення нового архіву слід натиснути кнопку New (Створити) на панелі інструментів. При цьому відкривається діалогове вікно New Archive (Створення архіву). Далі слід вказати назву створюваного архіву і вибрати папку для його розміщення. Встановіть прапорець Add Dialog. Тоді після натиснення кнопки [ ОК ] створюється новий архів, назва якого відображається у заголовку програми WinZip, а також автоматично відкривається нове вікно Add (Додати до архіву), за допомогою якого здійснюється вибір файлів для розміщення їх в архіві.

· Відкриття існуючого архіву. Щоб відкрити архів, треба натиснути кнопку Open (Відкрити) на панелі інструментів. В діалоговому вікні Open Archive (Відкрити архів) слід вибрати назву існуючого архіву.

· Додавання файлів до архіву. Для додавання файлів до відкритого або створеного архіву необхідно:

- Натиснути кнопку Add (Додати) на панелі інструментів.

- У діалоговому вікні Add слід вказати імена або шаблони імен файлів, які необхіднододати до архіву. Режим додавання або переміщення файлів визначається настройкою Action (Дія) (Add. – додати, Move – перемістити).

- У рядку Compression (Стиснення) можна задати тип стиснення файлів, що додаються до архіву.

- Для вибору режиму створення архіву, що складається з декількох дискет, використовується список Multiple disk spanning (Розподіленийархів). Недолік розподілених архівів полягає в тому, що всі архівні файли на дискетах отримують однакові імена. Надалі це ускладнює встановлення порядкового номеру кожної дискети.

- Врахування атрибутів файлів, що додаються до архіву, здійснюється прапорцями групи Attributes (Атрибути).

- Прапорці групи Folders (Папки) призначені для збереження інформації про структуру папок.

- Для того, щоб задати пароль на відкриття архіву, можна скористатися кнопкою [ Password …] (Пароль.).

- Після виконання всіх необхідних дій треба натиснути кнопку [ Add] (Додати) або [ Add with wildcards ] (Використовувати шаблон імен), якщо в імені файлу використані символи підстановки ’*’ і ’?’.

· Створення архіву, що сам розпаковується. Програма WinZip дозволяє створювати архіви, які мають розширення імені .EXE і самі розпаковуються. До архіву даних приєднується невеликий програмний блок, який виконує розпаковування архіву. Для створення такого архіву необхідно:

- Створити звичайний архівний файл з розширенням .ZIP.

- Відкрити створений архівний файл командою Open (Відкрити).

- Виконати команду Action Make.EXE File (Дія Створити програмний файл).

- Встановити необхідні значення параметрів діалогового вікна.

- Натиснути кнопку [ ОК ].

· Добування файлів з архіву. Для цього необхідно:

- Відкрити файл архіву.

- Виділити файли, які треба отримати.

- Натиснути кнопку Extract (Видобути) на панелі інструментів.

- У вікні Extract to (Видобути до) вказати папку, в яку будуть направлятися файли, або створити нову папку.

- У групі Files (Файли) вказати об’єкт, який необхідно отримати: виділені файли, усі файли, вказані файли або файли, що відповідають вибраному шаблону.

- Після визначення всіх необхідних параметрів треба натиснути кнопку [ Extract ] (Видобути).

· Видалення файлів з архіву. Для видалення файлів з відкритого архіву необхідно:

- Виділити файли, які слід видалити.

- Виконати команду Action Delete (Дія Видалити).

- В діалоговому вікні вказати об’єкти для видалення.

· Перегляд вибраного файлу в архіві. Для того, щоб переглянути у відкритому архіві вибраний файл, слід скористатися кнопкою View (Перегляд) панелі інструментів. В діалоговому вікні необхідно вибрати програму для перегляду і натиснути кнопку [ View ] (Перегляд).

· Перевірка файлів в архіві. Для перевірки архіву на цілісність необхідно виконати команду Action Test (Дія Тест). Після закінчення перевірки на екрані відобразиться вікно звіту про отримані результати.

· Розпаковування та створення архівів з Провідника.

- Якщо відкрити у вікні Провідника папку, де зберігається .ZIP -архів, і клацнути правою кнопкою по значку архівного файлу, відкриється контекстне меню, в якому представлені три пункти, що відносяться до програми.WinZip. З їх допомогою можна розпакувати архів у довільну або вказану папку, а також створити для цього файла архів, що сам розпаковується.

- Для створення архіву у вікні Провідника треба виділити файли, що повинні бути розміщені в архіві. Викликати контекстне меню, в якому присутній пункт, за допомогою якого виділені файли можна направити в новий або існуючий архів.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 361 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...