Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Резервне копіювання даних



Програма архівації даних призначена для створення копій файлів на локальних або віддалених дисках і дискетах з метою збереження інформації від випадкових втрат. Якщо дані будуть випадково видалені, замінені або недоступні із-за пошкодження диску, можна використати резервну копію для їх відновлення.

Для запуску програми архівації у вікні властивостей диску на вкладці Сервис слід натиснути кнопку [ Выполнить архивацию ]. За замовчуванням програма запускається в режимі майстра, якщо цей режим не відключений. Далі слід натиснути кнопку [ Расширенный ] у вікні майстра архівації та відновлення. В результаті на екрані з’являється діалогове вікно, що містить чотири вкладки. Вкладка Добро пожаловать! дозволяє запустити майстра архівації, майстра відновлення та майстра аварійного відновлення системи. Вкладка Архивация призначена для створення архіву, вкладка Восстановление и управление носителем – для відновлення файлів з архіву, вкладка Запланированные задания використовується для зміни параметрів запланованих завдань.

Для створення архіву треба перейти на вкладку Архивация і вибрати в меню Задание команду Создать. Вікно програми архівації даних нагадує вікно Провідника. У ньому також є дві панелі. На лівій вибирають диски і папки, на правій – файли. Для включення файлів і папок до набору встановлюємо прапорці в списку Установите флажки для всех объектов, которые вы хотите заархивировать. Далі слід вибрати в списку Местоназначение архива носій для створення архіву даних. Варіант Файл для використання жорсткого або гнучкого магнітного диску, як пристрою збереження даних, встановлено за замовчуванням. Другий варіант для збереження архіву на магнітній стрічці доступний лише при наявності відповідного накопичувача. В полі Носитель архива или имя файла задаються шлях та ім’я файлу архіву (архівний файл автоматично отримує розширення .BKF). Параметри архівації встановлюються у діалоговому вікні Параметры, що відкривається командою Параметры з меню Сервис. В ньому можна вибрати режим (тип) архівації і тип журналу, вказати, чи треба архівувати дані, що зберігаються на приєднаних дисках, призначити типи файлів, які слід виключити з архівації, вказати, чи треба перевіряти правильність виконання даної операції. Кнопка [ Архивировать ] основного вікна програми відкриває діалогове вікно Сведения о задании архивации, натиснувши в якому кнопку [ Дополнительно ] можна задати додаткові параметри архівації, наприклад перевірку даних або апаратне стиснення. Встановлення потрібних значень завершується натисненням кнопки [ ОК ]. Щоб почати архівацію вибраних файлів і папок, натискаємо кнопку [ Архивировать ].

Архівацію можна запланувати для автоматичного виконання в певний час і з певною періодичністю. Підготовка операції здійснюється аналогічно, необхідно лише зберегти список вибраних для архівації файлів і папок за командою Сохранить выделенные з меню Задание. У вікні з запитом про завдання кнопкою [ Расписание ] відкриваємо діалогове вікно Указание учетной записи, в якому вводиться ім’я і пароль користувача, обліковий запис якого буде використано при виконанні даного запланованого завдання архівації. В полі Имя задания діалогового вікна Параметры запланированного задания вводимо ім’я даного завдання архівації, натискаємо кнопку [ Свойства ], щоб вказати дату, час і періодичність виконання цього завдання. Встановивши параметри, натискаємо кнопку [ ОК], потім ще раз [ ОК ]. Після введення відомостей про поточне завдання архівація не починається, а лише додається як запланована у планувальник завдань.

Щоб здійснити відновлення файлів з архіву, слід перейти на вкладку Восстановление и управление носителем і для тих файлів і папок, які треба відновити, встановити прапорці в списку Установите флажки для всех объектов, которые вы хотите восстановить.

У списку Восстановить файлы в вибираємо один з варіантів:

· Исходное размещение – відновлення файлів і папок з архіву до папки (або папок), де вони знаходились до архівації.

· Альтернативное размещение – відновлення файлів і папок з архіву до вказаної папки. Цей параметр дозволяє зберегти структуру папок архівних даних. Всі архівні папки і підпапки будуть створені у вказаному альтернативному місці.

· Одну папку – відновлення файлів і папок з архіву до вказаної папки. При виборі цього параметру структура папок архівних даних не зберігається. У вказаній папці будуть відновлені лише файли.

Якщо вибраний варіант Альтернативное размещение або Одну папку, введіть у поле Альтернативное размещение шлях до потрібної папки або натисніть кнопку [ Обзор ], щоб знайти її.

В меню Сервис виберіть команду Параметры, перейдіть на вкладку Восстановление і задайте спосіб заміщення файлів у папках при відновленні архіву.

Натисніть кнопку [ OK ], щоб прийняти задані параметри відновлення. Натисніть кнопку [ Восстановить ].

Якщо треба змінити додаткові параметри відновлення, натисніть кнопку [ Дополнительно ]. Встановлення додаткових параметрів закінчується натисненням кнопки [ ОК ]. Ще раз натискаємо кнопку [ ОК ], щоб почати відновлення.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 196 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...