Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення. Ректор Міжнародного економіко-гуманітарного університету



Затверджую

Ректор Міжнародного економіко-гуманітарного університету

імені академіка Степана Дем’янчука

_________________Дем’янчука А. С.

«___»________________ 2014 р.

Методичні рекомендації

До підготовки та захисту магістерських робіт

Рекомендовано до друку Вченою радою Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука

Протокол № ___ від ________2014 р.

Методичні рекомендації до підготовки та захисту магістерських робіт / Укладач: В. І. Борейко // Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Демянчука, м. Рівне, 2014. – 22 с.

ЗМІСТ

Загальні положення………………………………………………………… 3

Розділ 1. Основи наукових досліджень…………………………………… 5

Розділ 2. Магістерське дослідження………………………………………. 9

Розділ 3. Оформлення та захист магістерської роботи…………………... 14

Розділ 4. Апробація результатів магістерського дослідження………….. 18

Розділ 5. Порядок оцінювання знань студентів на захисті магістерської роботи………………………………………………………………………... 21
Додаток А. Приклад оформлення титульного аркуша…………………… 27
Додаток Б. Приклад оформлення 1-го аркуша…………………………… 28

Додаток В. Приклади оформлення списку використаних літературних джерел……………………………………………………………………….. 29

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Методичні рекомендації до підготовки та захисту магістерських робіт розроблені на підставі Закону України «Про вищу освіту» від 01.07.2014 р. № 1556-VII та наказу МОН України № 161 від 02.06.1993 року «Про затвердження Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах».

Магістерська робота це самостійне наукове дослідження, виконане студентом на завершальному етапі його навчання в університеті, на підставі прилюдного захисту якого Державна екзаменаційна комісія визначає рівень теоретичної та практичної підготовки випускника, його готовність до самостійної роботи за фахом та приймає рішення про присвоєння йому кваліфікації.

Виконання магістерської роботи повинно бути направлене на вирішення важливої та актуальної для нинішнього етапу соціально-економічного розвитку країни, або її видів діяльності проблеми, характеризуватися елементами наукової новизни та мати практичну цінність.

Орієнтовні теми магістерських робіт розробляються і затверджуються на засіданні кафедр університету та погоджуються проректором з навчально-методичної роботи і проректором з наукової роботи до початку другого навчального року навчання студентів за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра (якщо термін навчання студентів за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра складає 1,5 року орієнтовні теми їх магістерських робіт повинні бути затверджені не пізніше 30 березня першого року їх навчання).

Студенти самостійно вибирають теми магістерського дослідження із запропонованого кафедрою переліку та погоджують їх з науковими керівниками. При бажанні студент може запропонувати власну тему магістерської роботи та погодити її з науковим керівником.

Списки наукових керівників магістерських робіт готують завідувачі кафедр. При цьому керувати магістерськими роботами можуть тільки наукові та науково-педагогічні працівники з науковим ступенем доктора і кандидата наук (доктора філософії), або вченим звання професора і доцента. Одночасно один науковий або науково-педагогічний працівник може керувати підготовкою та захистом не більше ніж 5 магістерських робіт.

Завідувачі кафедр зобов’язані підготувати проект наказу про затвердження тем магістерських робіт студентів та призначення їх наукових керівників, погодити його з проректором з навчально-методичної роботи, проректором з наукової роботи та подати на підпис ректору до 1 листопада другого навчального року навчання студентів за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра (якщо термін навчання студентів за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра складає 1,5 року такий проект наказу повинен бути поданий на підпис ректору не пізніше 20 червня першого року їх навчання).

Магістерська робота виконується студентами згідно з затвердженим науковим керівником графіком.

Підготовлена студентом магістерська робота разом із письмовим відгуком наукового керівника повинна бути подана завідувачу кафедри не пізніше ніж за 3 тижні до передбачуваної дати її захисту.

Після отримання магістерської роботи завідувач кафедри повинен передати її на зовнішнє рецензування. Перелік можливих рецензентів повинен бути підготовлений кафедрою та затверджений деканом факультету за один місяць до передбачуваної дати захисту магістерських робіт.

Рецензенти повинні надати студенту рецензію на магістерську роботу протягом 3-х днів з дня її отримання.

Попередній захист магістерських робіт проводиться на кафедрі не пізніше ніж за 10 днів до передбачуваної дати їх захисту.

За 2 дні до захисту магістерської роботи студент повинен подати на кафедру зшиту магістерську роботу, завдання на її виконання, відгук наукового керівника, рецензію, направлення деканату, роздатковий та ілюстраційний матеріали, а також результати апробації авторського магістерського дослідження.

Апробація результатів наукового дослідження студента підтверджується копіями опублікованих статей, розділів, або підрозділів у монографіях, тез виступів на конференціях, сертифікатами учасника науково-практичних конференцій а також довідками підприємств, організацій та установ України.

З метою уніфікації процедури підготовки та захисту магістерських робіт, кафедри розробляють методичні вказівки (рекомендації для їх виконання).





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 347 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...