Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 20. Види спадкування. Спадковий договір



Семінарське заняття

1 година

Мета заняття: закріплення та поглиблення знань студентів щодо видив спадкування та правової природи спадкового договору, який є новелою цивільного права; навчання студентів методам ефективного опанування нормативним матеріалом, науковою літературою та правозастосовною практикою щодо спадкування за заповітом та за законом, ознак спадкового договору, які визначають його цивільно-правову природу.

Ключові терміни та поняття до теми: спадкування, спадкодавець, спадкоємець, заповіт, спадщина, обов'язкова частка у спадщині, трансмісія, утриманці, заповідальний відказ (легат).

План

1. Поняття і ознаки заповіту.

2. Принцип свободи заповідальних розпоряджень. Обмеження свободи заповідальних розпоряджень. Обов'язкова частка у спадщині.

3. Черги спадкоємців за законом. Порядок закликання до спадкування за законом.

4. Підстави та наслідки визнання спадкового майна відумер-лим.

5. Особливості спадкування окремих видів майна (авторських прав, цінних паперів, часток у господарських товариствах, приватних підприємств, земельних ділянок, квартир та будинків, які перебувають у процесі приватизації, обов'язків померлого спадкодавця).

6. Спадковий договір: поняття, природа, елементи і виконання.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 357 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...