Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні вказівки. Розгляд першого питання варто розпочати з того, що на відміну від інших країн посткомуністичного табору



Розгляд першого питання варто розпочати з того, що на відміну від інших країн посткомуністичного табору, Україна змінювала економічний курс досить повільними темпами, що спричинило спад рівня економіки та зрос­тання соціальних проблем. Потрібно розглянути спроби основних міжнарод­них організацій вплинути на формування соціальної політики в Україні, охарактеризувати їхні поради щодо реформування системи соціального забезпечення, пенсійного фонду та фонду зайнятості, а також інших напрямків соціальної політики.

На сьогодні модель соціальної політики України все ще потребує значного вдосконалення. Тому досвід міжнародних організацій у цій сфері, а також їхня фінансова підтримка й надалі мають велике значення у формуванні системи соціального захисту населення. Потрібно розглянути вплив МВФ, Світового банку, ОЕСР, МОП та агенцій 00Н на формування загальних тенденцій соціальної політики України. Окремо варто виділити проблемні моменти у взаємостосунках Україна - міжнародні організації.

Розглядаючи третє питання, варто наголосити, що на сучасному етапі економічного розвитку соціальна політика, що реалізується в межах однієї країни, набуває наднаціонального й транснаціонального характеру. У кон­тексті цього питання необхідно показати вплив глобалізації на встановлення соціальної політики, а також виділити форми наддержавної соціальної полі­тики: наддержавне регулювання, наддержавний перерозподіл та наддержавне забезпечення. Необхідно охарактеризувати основні питання соціальної політи­ки в глобальному контексті.

Контрольна робота 20





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 195 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...