Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні вказівки. Розгляд першого питання варто розпочати із того, що, незважаючи на спільні риси у формуванні держави соціального добробуту західного зразка



Розгляд першого питання варто розпочати із того, що, незважаючи на спільні риси у формуванні держави соціального добробуту західного зразка, кожна країна долала власний шлях, формуючи суспільні інститути забезпе­чення загального добробуту залежно від власних національних особливостей та традицій. Потрібно охарактеризувати найвідомішу класифікацію держав загального добробуту, яку розробив Г.Еспінг-Андерсен за ознаками доступ­ності, охоплення населення і ступенем перерозподілу доходів у системах соціального забезпечення й впливу певних політичних сил на цей процес.

Розгляд другого питання потрібно розпочати із аналізу змін у системі соціального захисту країн західної демократії, які відбулися наприкінці XX ст. Необхідно виділити та проаналізувати інституції соціальної політики, системи їх взаємодії та специфіку функціонування в різних країнах.

У третьому питанні потрібно виділити та розкрити основні принципи, вказати на переваги та недоліки основних моделей соціальної політики: скандинавської, ліберальної, корпоративної, рудиментарної, а також здійснити їх порівняльний аналіз. Зазначити, що у сучасному світі спостерігається конвергенція розвитку європейських держав у напрямі до спільної моделі держави w еІfаге (з англ. добробут, щастя).





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 409 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...